Bayramda ‘huzur’ operasyonu!

Bursa’da Kurban Bayramı münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 2 bin kişilik asayiş ekipleri ile Bursa merkez ve ilçelerinde eş zamanlı huzur operasyonu düzenledi. Operasyonda Narkotik birimine bağlı “Alfa” ise boş geçmedi.

Bayramda ‘huzur’ operasyonu!

HABER: HAKAN GÖNÜL

Bayram öncesi,il genelinde bulunan Kurban pazarları ve umuma açık yerlerde yapılan denetimlerde;2.500 şahıs kontrol edilerek genel bilgi kontrolünden geçirilmiş ,290 Araç ise incelenmiştir.Polisin normal zamanlarda da denetlediği mahalle ve sokaklarda da yapılan operasyonlarda “Alfa” isimli Narkotik Birimine ait köpek de dahil edildi.Operasyonlarda;Yunus timlerine ait ekipler de destek verirken bir çok alkollü mekan ve kafeler de de denetlemeler yapıldı.Yoldan geçen vatandaşları da durdurup kimlik sorgusu yapan ekipler,şehir girişlerinde bulunan asayişe bağlı sabit kontrol noktalarında da çok sayıda şahış ve tehlike arz eden maddeleri de ele geçirmiştir.Operasyonlar 3 gün süresince zaman aralıklı, farklı saatlerde yapılarak büyük bir başarı elde edildi.

“ALFA” ise yapılan operasyonlarda; eski bir kamyonetin altına saklanan bir miktar uyuşturucuyu bularak görevini başarı ile tamamlamıştır.

Yapılan denetimde ise;(8) Adet Tabanca,(2) Adet kuru sıkı tabanca,(1) Adet Av tüfeği,(60) Adet Av tüfeği fişeği,(71)Adet Tabanca fişeği mermisi,(2)Adet kuru sıkı tabanca fişeği,(2)Adet  Kama bıçağı,(89)Adet Selvi olarak tabir edilen uyuşturucu madde,(99) Adet Exstazi uyuşturucu,(35)Gram Esrar, bir miktar Metenfetamin Uyuşturucu,bir adet çalıntı motosiklet,11 ayrı araç sürücüsüne Cezai işlem,Bir ehliyetsiz sürücü yakalanmış,3 Gazinonun kapatma saatlerine riayetetmediği tespit edilerek tutanak tanzim edilmiştir. 36 Aranan şahıs yakalanarak ilgili birimlere teslim edilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğünden gelen bilgilerde ise; sıkı denetimlerin bayram süresince devam edeceği öğrenildi..

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X