Bebeği için parti hazırlığı yaparken hayatı kâbusa döndü

Bodrum’da, anneliğe hazırlık partisi yapmaya hazırlanırken aniden rahatsızlanıp, plasentasının patlamasına bağlı karnındaki 8 aylık bebeğini kaybeden 28 yaşındaki Fatoş Karayel Öksüz’ün kendisi de ölümden döndü.

Bebeği için parti hazırlığı yaparken hayatı kâbusa döndü

Tedavisi için Bodrumlular’ın ihtiyaç duyulan kanın toplanması için seferber olduğu genç kadın geçici bilinç ve görme kaybı yaşarken, böbrekleri de çalışmaz hale geldi. Uzun süre diyalize bağlı yaşamını sürdürecek olan Öksüz’ün durumuna göre doktorların böbrek nakline karar vereceği bildirildi.

İzmirli emlak danışmanı 34 yaşındaki Mustafa Öksüz ile 2 yıl önce evlenen 28 yaşındaki Fatoş Karayel Öksüz, 8 ay önce ilk bebeklerine hamile kaldı. Doğumun yaklaşması üzerine arkadaşlarıyla düzenleyeceği anneliğe hazırlık partisi için (Baby Shower) geçen 16 Ocak’ta evinde hazırlık yapan genç anne adayı tansiyonun düşmesi sonucu fenalaştı. 

Yakınları tarafından özel hastaneye kaldırılan Öksüz’ün 2 gün sonra plasentasının patladığı ve bebeğinin kan zehirlenmesi nedeniyle anne karnında öldüğü belirlendi. Bunun üzerine Öksüz’ün acil olarak İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevki yapıldı. Koma halinde geldiği hastanede Öksüz’ün bilincini ve görme yetisini kaybettiği ve böbreklerinin çalışamaz hale geldiği belirlendi. Karnında ölen bebeği alınan Öksüz, hemen yaşam ünitesine bağlandı.

KAN BULMAK İÇİN BODRUM SEFERBER OLDU

Genç kadın için doktorlar yoğun kan nakli yapılması gerektiğini bildirdi. İhtiyaç olan kanın sağlanması için memleketi olan Muğla’nın Bodrum’da seferberlik başlatıldı. Bodrum Belediyesi anons yapıp, cep telefonlarına mesaj göndererek genç Öksüz için kan bağışında bulunulması çağrısında bulundu. Bu sırada Kızılay’ın da desteğiyle Öksüz için gereken kan toplandı. Kan nakli ve gerekli tedavilerin yapılmasının ardından bilinci ve görme yetisi tekrar yerine gelen Öksüz’ün zehirlenme nedeniyle böbreklerinin çalışamaz durumda olduğu bildirildi.

“KIZIMI BİZİM VE BODRUMLULAR’IN DUALARI KURTARACAK”

Uzun süre diyaliz makinasına bağlı tedavi görecek Öksüz’ün durumuna göre doktorların böbrek nakline karar vereceğini belirten Bodrum’daki Yalçın Balıkçılık Limited Şirketi’nin yöneticisi babası Ali Karayel, şöyle dedi:

“Kızım tansiyonun ani düşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı bize ancak iki gün sonra plasentanın patladığını ve bebeğin öldüğünü, annenin zehirlendiğini söylendi. Erken ve zamanında teşhis konulup, müdahale edilseydi belki bebek de yaşayacaktı. Ancak şu anda tek isteğimiz kızımın sağlığına kavuşması. Dualarımız kızımla.”

Dört çocuğundan biri olan Fatoş’un tedavisi için gereken kanın bulunması için seferber olan Bodrumlular’a ve belediyeye teşekkür eden Karayel, “Kızımı bizlerin, Bodrumlular’ın duası kurtaracak, ilk müdahalede ihmal var mı yok mu ona sonra karar vereceğiz” dedi.

Öksüz’ün uzun sürecek tedavi sürecinde sık sık diyalize bağlanacak olması nedeniyle taburcu edildikten sonra İzmir’e yerleşeceği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X