Bedelli askerlik düzenlemesi kabul edildi

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’de kabul edildi. 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla 28 yaşından gün almış kişiler ile 1 Ocak 1988’de doğanlar, yasadan faydalanabilecek.

Bedelli askerlik düzenlemesi kabul edildi

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde AK Parti grubu tarafından verilen ve teklifinin 1 maddesine eklenmek üzere, “Bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce, sağlık sebebi ile haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlarda istekleri halinde yaş şartı aranmaksızın 1. fıkra hükümlerinden faydalanırlar” ifadelerinin yer aldığı önerge eklendi.

 

Önergeye göre, askerlik hizmetinden sağlık sebepleri nedeniyle muaf tutulmuş kişilerin de 1. fıkrada belirtilen süre içinde başvurmaları ve öngörülen bedeli ödemeleri şartıyla 1. fıkra hükümlerinden yararlanma imkanı getirildi.

 

Ayrıca; bedelli askerliğin 1988 doğumluların tamamını kapsaması için verilen önerge kabul edilmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X