Bedellide rekor başvuru

Cuma günü itibariyle 72 bin 900 kişiye ulaşıldığını açıklayan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ‘Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam’ dedi.

Bedellide rekor başvuru

Bakan Yılmaz, Balıkesir’in Gömeç ilçesinde katıldığı bir fabrikanın açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bedelli askerlikle ilgili başvuru sayısında cuma günü son rakamlara göre 72 bin 900 kişiye ulaşıldığını açıklayan Yılmaz, ‘Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam’ ifadesini kullandı.

TSK PROJELERİ

Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) için üzerinde çalışılan araç ve silahlarla ilgili soru üzerine Yılmaz, her projenin kendi yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. 

Bu projelerde üretilecek araçların TSK’ya 2018’de kazandırılacağını vurgulayan Yılmaz, denizaltı, çıkarma gemisi, ANKA ve bunun silahlı versiyonunu üretip TSK’ya teslim edeceklerini anlattı. 

Bakan Yılmaz, yerli helikopter, uçak ve geminin motorlarının yapılması için başlatılan projelere devam edildiğini vurgulayarak, ‘Türkiye’nin ortalama ihracat değeri 1,5 dolar. ‘Göktürk’ uydusunu ihraç edersen 200 bin dolar. Galyum nitrat temelli çip ihraç edersen 10 milyon dolar. Bunları ihraç edersek, yüksek katma değerler üretirsek, 25 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalarız’ diye konuştu.

FRANSA’DAKİ TERÖR

Paris’teki terör saldırılarına ilişkin soru üzerine de İsmet Yılmaz, Fransa’nın terörle mücadelesinin yanında olduklarını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

‘Terör sadece Fransa’nın değil tüm insanlığın ortak düşmanıdır ve mücadele işbirliği içinde yapılmalıdır. Türkiye olarak terörden en çok mağdur olmuş bir ülke olarak, Fransa halkının ve hükümetinin ne hissettiğini en iyi bilecek konumdayız. Fransa hükümetine başsağlığı diliyoruz. Teröre karşı mücadelelerinde Türk halkının kendi yanlarında olduğunu belirtmek isterim. Terörü şiddetle kınamak lazım. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Hiçbir bahane terörün insanlık suçu olduğu gerçeğini değiştirmez.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X