Bedrettin Dalan’dan MHP’ye yanıt

MHP kaynaklarından, “Yerel seçimde İstanbul adayı olarak Bedrettin Dalan’ı düşünüyoruz” açıklaması yapıldı. Dalan ise adaylık konusunda yaptığı açıklamada, “Ben o defteri kapattım. Aday olmayı düşünmüyorum” dedi.

Bedrettin Dalan’dan MHP’ye yanıt

MHP kaynaklarından, “Yerel seçimde İstanbul adayı olarak Bedrettin Dalan’ı düşünüyoruz” denildi.

Dalan’dan yanıt geldi
Dalan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben o defteri kapattım. Aday olmayı düşünmüyorum” yanıtını verdi.

Bedrettin Dalan kimdir?

Bedrettin Dalan, 18 Temmuz 1941 yılında Bayburt’ta doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nden mezun oldu. Çalışma hayatına TCDD’de başladı.

Siyaset hayatı

1984 yılında kurulan Anavatan Partisi’nin Kurucu üyelerinden oldu. Aynı yıl yapılan seçimle “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” seçildi. 1986 yılında Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal ile parti içinde çatışma yaşadı. Bu çatışması sonrası 1989 yerel seçimlerinde yaşadığı başarısızlığı nedeniyle partiden koptu.

1990’da Demokrat Merkez Partisi Kurucu Genel Başkanı olarak siyasetinde yeni bir sayfa açtı. 1991 yılında Doğru Yol Partisi’ne katılarak, DYP İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi. 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olsa da seçilemedi. 1995’te DYP’den istifa edip ANAP’a döndü.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeliği yaptı. İstek Vakfını kurarak çok sayıda anaokulu, ilköğretim okulu ve lise öğrencisinin eğitimine katkı sağladı. Bu faaliyetleri sonrasında 1996 yılında Yeditepe Üniversitesi’ni kurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X