Belediye meclisinde ilginç teklif

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun satılması gündeme geldi. 

Belediye meclisinde ilginç teklif

DERYA DEMİR

BUSKİ ve Mali Hizmetler Daire Başkanlığı için toplamda çekilecek 350 milyon liralık kredi yerine ‘stadyumu satalım’ önerisi getiren muhalefet üyelerine yanıt veren Başkan Aktaş, “Bu şehir için değil stadı, belediye binasını, ceketimi dahi satarım” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nde Mayıs ayı olağanüstü meclis toplantısında BUSKİ’ye 100 milyon liralık kredi çekilmesi ile ilgili yetki ve Mali Hizmetler Daire Başkanlığı için ise 250 milyon lira kredi kullanılması oy çokluğuyla kabul edildi. CHP sözcüsü Osman Ayradilli, kredinin nereye yatırılacağını, ne olacağını bilmediklerini ifade ederek, Zaten var olan bir borcumuz var. Bunu nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz? Bunun yerine Timsah Arena’ya harcanan 500 milyon Bursa’nın hakkı. Bu stadyum Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilim, 500 milyonu alalım. Bursa’nın hakkı olan para bize gelsin. Boşuna kredi çekmeyelim” diye konuştu. 

meclis-001.jpg

“DENGEYİ SAĞLAMALIYIZ”…

Muhalefete yanıt veren Başkan Aktaş da, “Ben gerekli görüşmelerimi yapıyorum. Değil stadı, bu şehir için belediye binasını, ceketimi dahi satarım. Borcun çokluğundan ziyade ödenebilirliği önemli. Kredi çekmek hoş bir durum değil keşke kendi finansımızı kendimiz çevirebilsek. Finansman dengesini sağlamak için bu krediyi çekiyoruz. ‘Paramız yok çalışma yapamayız’ diyemeyiz. Ama bizim acil olanları hayata geçirmemiz lazım” ifadelerini kullandı. 

“GÜÇLÜ DAİRE BAŞKANLIĞI MODELİ”…

Öte yandan oturumda oluşturulan yeni organizasyon şemasına göre, genel sekreter yardımcılıkları kaldırılarak, daire başkanlıkları güçlendirildi. Büyükşehir Belediyesi’nde 2 yeni daire başkanlığı kurulmasına ve 1 daire başkanlığının dönüştürülmesine ilişkin karar, oy birliğiyle alındı.

aktas-017.jpg

Yeni düzenlemede genel sekreter yardımcılıkları yerine güçlü daire başkanlıkları modeli benimsediklerini vurgulayan Aktaş, “Bu kararla daire başkanlığı sayısı 16’dan 18’e çıktı. Yeni dönem için Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanlığı ile Park Bahçeler ve Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı kurulması kararını aldık. Bursa yeşille özdeşleşmiş bir şehir. Bizim bu dönem, park ve bahçelerle ilgili özel hedeflerimiz var. Bu nedenle sahil hizmetlerini de bu birime bağlayarak, yeni bir birim kurduk” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X