Belediye otobüsü dehşeti: 1 ölü, 5 yaralı

Denizli’de, el freni çekilmeden tali yola park edilen belediye otobüsünün meyilli yolda 400 metre geri kayarak panelvan minibüse çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Belediye otobüsü dehşeti: 1 ölü, 5 yaralı
 Bugün saat 08.00 sıralarında, Fatih Barış Kuzucu, kullandığı Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 20 BLD 94 plakalı yolcu otobüsünü Denizli-Antalya karayolunun kenarındaki tali yolda bulunan Çelikkol Petrol İstasyonu önündeki otobüs durağına park etti. Kuzu’nun el frenini çekmeden indiği ileri sürülen otobüs, hafif meyilli yolda hareket edip, geriye doğru gitmeye başladı. Otobüsün şoförü ve çevredekiler durumu farkedip, otobüsü durdurmaya çalıştı. Ancak, eğimli yolda otobüsü durdurmak mümkün olmadı. Kapının kapalı olması nedeniyle şoför otobüse binemedi.

Bu şekilde yaklaşık 400 metre giderek anayola çıkan otobüs, Denizli’den Antalya yönüne gitmekte olan 20 D 8247 plakalı panelvan minibüse çarptı. Savrulan otobüs refüjü aşıp geçtiği karşı şeritte kaldırıma çarpıp, durdu. Kazada, minibüste bulunan 22 yaşındaki Necati Artık yaşamını yitirirken, sürücüsü Halil Tuncer ile yanındaki diğer arkadaşları Mahmut Letton, Haydar Sert, Mehmet Kaçar ve otobüsü durdurmak isteyen şoför Kuzucu yaralandı. Ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alınan yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Polis ekipleri kazanın ardından yolun her iki şeridini de kapatarak araçları tali yola yönlendirdi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, Artık’ın cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Kaza yapan araçların çekilmesi ve belediye ekiplerinin yoldaki temizlik çalışmalarının ardından yaklaşık 1 saat sonra yol tekrar trafiğe açıldı. Polisin kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X