Belediye personeline siber güvenlik eğitimi

Karacabey Belediyesi bünyesindeki personele yönelik eğitimler sürüyor. Bu kapsamda belediye içerisinde kullanılan bilişim ve veri tabanlarının siber saldırılara karşı korunması adına bir eğitim düzenlendi.

Belediye personeline siber güvenlik eğitimi

Karacabey Belediyesi tarafından, belediye içerisinde kullanılan bilişim ve veri tabanlarının siber saldırılara karşı korunması adına bir eğitim düzenlendi. Belediye personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, alınması gereken önlemler anlatıldı. 

Karacabey Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşen eğitimde, bilgisayar kullanan personel ile daire müdürleri yer aldı. Bilgi güvenliği konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimde, günümüzde meydana gelen siber güvenlik olayları yaşanmış örnekler üzerinden katılımcılara aktarıldı. Eğitimde, dataların güvenliği noktasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve herhangi bir siber suç mağduriyeti yaşanması durumunda atılması gereken adımlar tüm detayları ile paylaşıldı.

TEKNOLOJİYE YAKIN TAKİP…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, dijital belediyecilik anlayışı doğrultusunda teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyledi. Bu konudaki yeniliklere kendilerini hızla entegre ettiklerini ifade eden Özkan, “3T hedeflerimiz arasında tarım, turizm ve teknolojik yatırımlarımız var.

Bu kapsamda halkımıza hizmette teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya ve pratik olmaya özen gösteriyoruz. Ancak bu teknolojinin beraberinde getirdiği bazı hassas noktalar var. Bu noktada gerek personel, gerekse vatandaşlarımızın aksaklık ve olumsuzlukla karşılaşmaması için bu eğitimleri veriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X