Belediyede toplu sözleşme sevinci

Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 40 sürekli işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak, imzalar atıldı. 

Belediyede toplu sözleşme sevinci

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Pektez, Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, Şube Sekreteri Selim Bal, Yerel-Sen uzmanları Cavit Tokpınar ve Melih Kuran ile Sendika Temsilcisi Mehmet Can katıldı. 2019-2020 yıllarını kapsayan toplu sözleşme hükümlerine göre hak sahibi işçilerin maaşlarına ilk yıl için yüzde 29 oranında zam yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Kurtulan, ikinci yılın zam miktarının da enflasyon oranına göre belirleneceğini dile getirdi.

Kurtulan, “Çalışanlarımızın alınteri ve emeğinin karşılığı sözleşmeye yansımıştır. İşçilerimizin haklarını korumak, refah seviyelerini yükselterek daha rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına toplu iş sözleşmesi, başta çalışanlarımız olmak üzere hepimize hayırlı olsun” dedi.

SENDİKADAN TEŞEKKÜR…

İşçilerin ücretlerinde önemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz ise Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X