`Benim evim bile daha şaşalı`

Sanatçı Hülya Avşar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmalarına ilişkin, “Neredeyse benim evim daha şaşalı diyecektim. O kadar diyemedim tabii” dedi.

`Benim evim bile daha şaşalı`
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti.
Yaklaşık 1 saat süren kabulün ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, TİKAD olarak Suruç’taki kampı ziyaret ettiklerini hatırlattı. Bulut, kampta kadınlar ve çocuklarla ilgili edindikleri tespitleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardıklarını belirtti.
 
Bulut, “TİKAD, kamplarda kalan kadın ve çocuklarla ilgili bir kampanya başlatacak ve bunu AFAD ile birlikte koordineli götürecek” açıklamasında bulundu.
 
Kampanya çalışmalarını TİKAD üyesi sanatçı Hülya Avşar’ın başkanlığındaki bir komisyonun yürüteceğini bildiren Bulut, “Devletimiz tüm ekibiyle kamplarda, ancak yeterli olmadıkları noktada sivil hareketin gerekliliğine inandık. Bu nedenle el birliğiyle oradaki insanların, çocukların, kadınların daha insanca yaşamaları için neler yapabiliriz diye bu kampanyayı başlatıyoruz” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye Başbakanlık AFAD Başkanı Fuat Oktay’ın da katıldığını belirten Bulut, kamplardaki kadın ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yapılabilecek her şeyi AFAD ile birlikte koordineli çalışarak yapacaklarını, Erdoğan’ın da bu konuda kendilerini desteklediğini vurguladı.
 
‘HÜLYA AVŞAR OLARAK ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM’
 
Sanatçı Hülya Avşar ise kamplarda bugüne kadar yapılan çalışmaların çok başarılı olduğunu gördüklerini söyledi.
Eğitim ve sağlık açısından tespit edilen bazı eksiklikleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklediği kampanya kapsamında gidermeyi amaçladıklarını anlatan Avşar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tamamen sivil anlamda ne kadar yardımcı olabiliriz?’ diye sorduk. Bu işin başında olan AFAD Başkanı da bize ulaşıp sivil olarak yapabileceğimiz ne varsa onu iletecekler. O doğrultuda biz orayı daha da yaşanır hale getireceğiz. Ben de her şeyi birebir yerine ulaşması için elimden geleni yapacağım Hülya Avşar olarak” ifadelerini kullandı.
 
‘CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI ABARTILDIĞI KADAR YOK’
 
Hülya Avşar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik, “Hiç tahmin ettiğimiz kadar ihtişamlı değil, ben çok ihtişamlı görmedim. Abartıldığı kadar yok” ifadesini kullandı.
 
“Saray’a girdikten sonra zaman geçtikçe bugün yapılan tartışmaların ne kadar gereksiz olduğunu anlayabileceğiz” şeklinde düşündüğünü anlatan Avşar, “Gezdik, gezdirdiler. Düşünüyorsunuz Putin geliyor, Papa geliyor, böyle bir yerde ağırlanmış olmak çok keyifli olsa gerek. Olması gereken bir bina olmuş. Yakına gelip görmek lazım ki abartıldığı kadar olmadığına karar verdim” dedi.
Bu görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşıp paylaşmadığının sorulmasına yönelik ise Avşar’ın, “Neredeyse benim evim daha şaşalı diyecektim. O kadar diyemedim tabi” karşılığını vermesi gülümseten anlar yaşattı.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, geçen pazartesi gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik, “Devletin büyüklüğünü gösteren bir bina oldu” değerlendirmesini yaptığını hatırlatan Avşar, Saray’da çok keyifli ve güzel ağırlandıklarını belirtti.
 
TİKAD üyesi Avukat Kezman Hatemi ise Avşar’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin sözleri üzerine, “Çok yalın, gösterişten uzak. Olması gereken gibi olmuş” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X