Berat Albayrak: Bedelli askerlikte beklentimiz 9 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ”Yüzde 17.67 olarak gerçekleşen 5 yıllık tahvil faizlerimiz 5 ayın en düşük seviyesine geldi.

Berat Albayrak: Bedelli askerlikte beklentimiz 9 milyar TL

 Bedelli askerlikte 9 milyar TL’lik beklentimizin 500 milyon TL, İmar Barışı’nda 6 milyar TL’lik beklentimizin de 4 milyar TL üzerinde gerçekleşme olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi politikaları açısından pozitif bir haftanın geride kaldığını söyledi.

Bakan Albayrak, ”Yatırımcı güvenini güçlendirecek, kur şoklarının sanayiciye etkisini en aza indirecek adımlara devam edeceğiz” dedi.

Bakan Albayrak Twitter mesajlarında, bu haftanın en önemli gelişmesinin tahvil faizlerinde olduğunu söyleyerek yüzde 17.67 olarak gerçekleşen 5 yıllık tahvil faizlerimiz 5 ayın en düşük seviyesine geldi” ifadesini kullandı.

Albayrak, maliye politikalarında bütçe disiplininden taviz vermeden sıkı duruşun sürdüğünü vurguladı.

Bakan Albayrak, bedelli askerlikte bedellinin 500 milyon lira, İmar Barışı’nda da 4 milyar lira üstüne çıkılacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Bakan Albayrak bugün açıklanan sanayi üretimi rakamlarının da dengelenme süreci beklentilerinin çok ötesinde olmadığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X