Beşar Esad: Kürtler teklifimizi reddetti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürtlerin ülkelerinin kuzeyinde Türkiye’ye karşı birlikte mücadele etme tekliflerini kabul etmediklerini söyledi.  

Beşar Esad: Kürtler teklifimizi reddetti

Rus haber ajansı RIA Novosti ile haber kanalı Rossiya 24’e konuşan Esad, “(Kürtler) Suriye ordusuna katılmak istemiyorlar, silahlarını muhafaza etme niyetindeler” dedi. Esad ayrıca ülkesinin, “Kürt askeri birliklerini, Türkiye’nin eylemleri sonucu Kuzey Suriye’de kaybedilen toprakların geri alınması için alınacak doğru tutumun, Suriye ordusuna katılmaları ve  Türklere karşı savaşmaları olduğu konusunda ikna etmeye çalıştığını” ifade etti.

‘NAZİ REJİMİ’ BENZETMESİ

Surile lideri Esad, ABD yönetimini de Nazi rejimine benzeterek ‘Suriye’den petrol çalmakla’ suçladı. Esad, “ABD bir devlet değil, kendi çıkarlarını gözeten şirketler tarafından lideri atanan bir rejimdir. ABD’yi haydut olarak tanımlamaktan daha ciddi olan önemli bir noktayı hatırlatmak isterim: İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler’i Sovyetler Birliği’ne saldırmaya yönelten en önemli faktörlerden biri petroldü… ABD bugün aynı şeyi yapıyor, Nazileri taklit ediyor; kısaca söylersek, bugünkü ABD politikalarını Nazilerin politikalarına benzetebiliriz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X