BESAŞ tartışması büyüyor

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, BESAŞ’ın alkollü içki satışı yapılan yerlere ekmek verilmeyeceğine ilişkin kararına tepki gösterdi.

BESAŞ tartışması büyüyor

BESAŞ’ın bu kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Akkuş; “Bu uygulama hem Bursa halkının ucuz ekmeğe erişimine hem de esnafın ekmek parasını kazanmasına engeldir.

BESAŞ, kabul edilemez bir uygulamaya imza atmıştır. Alkol satan bayilere 31 Mart 2018’e kadar süre tanınmış ve esnaf bir tercihe zorlanmıştır. Yayınlanan bu duyuru ötekileştirme kültürüne hizmet etmektedir.

Bu ötekileştirme kültürü, ülkemizin bütünlüğüne ve halkımızın birlikte yaşama kültürüne büyük zarar vermektedir. Bu uygulamaya tamamen karşıyız ve konunun takipçisi olacağız” dedi.

“TUTUMLARI ÇELİŞKİLİ”…

Devletin en yüksek vergiyi alkolden aldığını ileri süren Akkuş, bu konudaki tutumlarını çelişkili bulduklarını kaydetti. Halka ucuz ekmek sağlamakla görevli olan, Bursa halkının kaynaklarıyla kurulan ve çalışan bu şirketlerin kimsenin yaşam tarzına karışmaması gerektiğini belirten Akkuş, “Bursa halkını yaşam tarzı üzerinden ötekileştiremez. BESAŞ’ın görevi sadece ekmek yapmaktır, halkın yaşam tarzına müdahale etmek ve esnafın ekmek parasıyla oynamak değil.

Bu uygulama hem Bursa halkının ucuz ekmeğe erişimine hem de esnafın ekmek parasını kazanmasına engeldir” diye konuştu.  

BESAŞ: “HALKI DİNLEDİK”

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ’ın, alkollü içecek satan tekel bayi ve işyerlerine 31 Mart 2018 tarihinden itibaren ekmek satışı yapılmayacağı kararına tepkilerin dile getirilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi de yaptığı yazılı açıklamada kararı savundu.

Bursa’nın en büyük, Türkiye’nin ise 3. büyük ekmek üretim tesisi olan BESAŞ Halk Ekmek Fabrikası’nın 35 yılı aşkın süredir, ürünlerini, hijyenik ortamda hazırlayıp en sağlıklı ve kaliteli şekilde tüketiciye ulaştırdığının belirtildiği açıklamada, vatandaşların talep ve önerileri doğrultusunda, 2016 yılından bu yana alkollü içecek satışı yapan marketlerin bayilik taleplerinin kabul edilmediği ifade edildi.

Bu uygulama ile vatandaşların ekmek almaya gönderdiği çocuklarının marketlerde alkolle tanışmasının önüne de geçilmiş olacağının kaydedildiği açıklamada, bu konuda vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıkları ifade edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X