Beşiktaş grubu lider olarak tamamladı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nun 6. ve son haftasında oynanan maçta Beşiktaş, İngiltere’nin Tottenham takımını 1-0 yenerek grubu lider olarak tamamladı.

Beşiktaş grubu lider olarak tamamladı

Gruptan çıkmayı önceden garantileyen iki takımın mücadelesinde ilk dakikalarda Tottenham topu kontrolü altında tutunca, Beşiktaş istediği hamleleri yapamadı. Birbirinden kopuk oynayan ve çok pas hatası yapan siyah-beyazlı takım, pozisyon üretmekte zorlandı. Orta sahada organizasyonları yapması beklenen Sosa’nın etkisiz ve fizik olarak zayıf kalması Beşiktaş’ın istediği hücumları yapamamasına neden oldu. Siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına da 0-0 beraberlikle gitti. 

Tottenham ise kanat organizasyonlarında rakip ceza alanı içinde iki kez tehlike oluşturdu. Bu iki pozisyonda Soldado, istediği gibi topa vuramayınca, konuk takım üstünlük golünü atamadı. Tottenham ilk yarıdaki etkili oyununa rağmen Soldado’nun pozisyonları değerlendirememesi ve Ersan’ın savunmadaki iyi oyunu sonrası ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

6. dakikada Chadli’nin soldan ortasında altıpasın önünde müsait pozisyonda Soldado’nun dokunamadığı meşin yuvarlak ceza alanı dışına çıktı.

8. dakikada stat ışıklarının kesilmesi nedeniyle maç bir süre durdu. 

16. dakikada orta sahadan kullanılan serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Kaboul, meşin yuvarlağı boş pozisyondaki Soldado’nun önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, iyi pozisyon alan kaleci Tolga topa sahip oldu.

30. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Olcay’ın vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 0-0 berabere sona erdi.

İkinci yarı

Demba Ba, Hutchinson ve Veli Kavlak gibi önemli oyuncularından yoksun mücadele eden Beşiktaş, ikinci yarının başlarında etkisiz kalmasına rağmen tempoyu artırdığı anlarda rakip kalede pozisyonlar buldu. Bu şekilde üst üste tehlike yaratan siyah-beyazlı takım, 59. dakikada Cenk’in golüyle 1-0 öne geçti. Üstünlük golünün ardından kalesinde üst üste tehlike yaşayan ev sahibi ekip, gole izin vermedi. Uzatma bölümünde bir kez daha elektrik kesintisi yaşanan maçta Beşiktaş, rakibini 1-0 mağlup ederek grubu yenilgisiz ve 12 puanla lider bitirdi.

Rakibin baskısı karşısında top kayıpları yapan Tottenham, 59. dakikada Cenk’in golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü. İngiliz ekibi, yenik duruma düştükten sonra Beşiktaş kalesinde pozisyonlar üretti. Gol için yüklenen Tottenham, savunmasında verdiği boşluklarla da zaman zaman kalesinde tehlikeler yaşadı. İstanbul’a lider olarak gelen Tottenham, karşılaşmadan da 1-0 mağlup ayrılarak grup mücadelesini ikinci sırada tamamladı.  

47. dakikada Serdar’ın sağ çaprazdan şutunda, top üstten farklı bir şekilde auta gitti.

59. dakikada Kaboul’un kaptırdığı topu alan Cenk, uzak mesafeden güzel şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

Aynı dakika içinde Gökhan Töre’nin sağ çaprazdan ortasında ceza alanı içinde arka direkte topla buluşan Olcay, meşin yuvarlağı altıpastaki Cenk’in önüne bıraktı. Cenk, topu bekletmeden filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.  

64. dakikada ceza alanı içinde topu önünde bulan Soldado’nun vuruşunda genç Atınç’ın ayağına çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

Aynı dakika içinde Paulinho’nun sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Chadli’nin kafayla indirdiği topla altıpasın önünde Soldado buluştu. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak bir kez daha kornere çıktı. 

65. dakikada Rose’un ceza alanı önünden yerden şutunda, kaleci Tolga yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

68. dakikada Sosa ile güzel paslaşan Kerim, ceza alanı içinde topla buluştu. Genç oyuncu, sol çaprazda müsait durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.  

74. dakikada Gökhan’ın pasıyla ceza alanı içinde sağda topla buluşan Sosa’nın rakibini geçtikten sonra vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmayı da 1-0 kazandı.

Kartal Avrupa’da zirvede

C Grubu’nda puanını 12’ye yükselten siyah-beyazlılar, 11 puanlı Tottenham’ı geride bırakarak, zirvede yer aldı. 

Tottenham ise 11 puanda kalıp, ikinci sırada yer aldı ve gruptan ikinci tura yükselen diğer takım oldu.

Yenilmeden zirvede

Toplam 8 futbolcusundan yoksun çıktığı maçta İngiltere’nin önemli takımlarından Tottenham’ı mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde ilk kez grubunu yenilgi almadan tamamladı.

Grupta yaptığı 6 maçta 3’er galibiyet ve beraberlik alan siyah-beyazlılar, İngilizlerin güçlü ekibi Tottenham’ı geride bırakıp, grubunun zirvesinde yer aldı. Beşiktaş, 6 maçta 11 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü. “Kara Kartallar”, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda oynadığı 6 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Kura çekimi 15 Aralık’ta

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci ve turu geçmesi halinde üçüncü turlardaki rakipleri 15 Aralık Pazartesi günü belli olacak.

UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde çekilecek kuraya grup birincisi olarak ilk torbadan katılacak siyah-beyazlıların muhtemel rakipleri UEFA Avrupa Ligi grup ikincileri ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nden gelecek 4 takım (Liverpool, Anderlecht, Roma, Ajax) olacak.

Cenk, Avrupa’da “siftah” yaptı

Beşiktaş’a sezon başında transfer edilen Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki ilk golünü attı.

Daha önce Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2’şer gol atan Cenk Tosun, Avrupa kupalarında da ilk golünü Tottenham karşısında kaydetti. Cenk Tosun böylece siyah-beyazlı formayla toplamda 5 gole ulaştı.

Mustafa Pektemek unutulmadı

Beşiktaşlı futbolcular, Tottenham karşısında attıkları golü burnundan ve elmacık kemiğinden ameliyat geçiren takım arkadaşları Mustafa Pektemek’e armağan etti.

Cenk Tosun’un 59. dakikada attığı golün ardından futbolcular, yedek kulübesine doğru koştu. Cenk Tosun, Mustafa Pektemek’in formasını alıp havaya kaldırdı, arkadaşları da eşlik etti.

Taraftarlarla tezahürat

Siyah-beyazlı futbolcular karşılaşma sonrası galibiyet sevincini taraftarlarıyla kutladı.

Doğu tribününün önüne giden futbolcular, taraftarlarla birlikte tezahüratlar yaptı.

Atınç Nukan ve Furkan Yaman’ın ilk Avrupa heyecanı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Ersan Gülüm’ün yerine oyuna dahil olan genç futbolcu Atınç Nukan, siyah-beyazlı formayla ilk kez Avrupa kupası maçına çıktı.

İkinci yarıda başarılı bir performans ortaya koyan Atınç Nukan, savunmanın göbeğinde rakip oyunculara geçit vermedi.

Bu arada uzatma dakikalarında oyuna dahil olan Furkan Yaman da ilk Avrupa kupası maçı heyecanını yaşadı.

Olimpiyat Stadı’nda yine kaybetmedi

Beşiktaş, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yine bir Avrupa kupası maçından başarıyla çıktı. 

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Avrupa kupası maçı kaybetmeyen siyah-beyazlılar, geçen sezon Tromsö (2-0) galibiyetiyle başlayan seride, bu sezon Feyenoord (3-1) ve Partizan’ı (2-1) mağlup etti,  Arsenal ve Asteras’la da berabere kaldı. 

Elektrik kesintileri

Karşılaşmanın iki yarısında da yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle maça ara verilmek zorunda kalındı.

İlk yarının 8. dakikasındaki kesinti nedeniyle 15, 90. dakikadaki kesinti nedeniyle de 12 dakika duraklama yaşandı. Böylece karşılaşmaya toplamda 27 dakika ara verildi.

Üç kulvarda da lider

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’ndan sonra UEFA Avrupa Ligi’nde de lider oldu.

Böylece siyah-beyazlılar, futbolda mücadele ettikleri üç kulvarda da liderlik koltuğuna oturdu.

Tottenham gruplarda 18 maç sonra yenildi

İngiltere’nin Tottenham takımı UEFA Avrupa Ligi gruplarında tam 18 maç sonra mağlup oldu.

Tottenham, gruplardaki son mağlubiyetini 30 Kasım 2011’de 2-1’lik sonuçla Yunanistan’ın PAOK takımı karşısında almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X