Beslenme dostu okullar artıyor

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması amacıyla yürütülen ‘Beslenme Dostu Okul Programı’ kapsamında Bursa’da 82 okul sertifika aldı.

Beslenme dostu okullar artıyor

İl genelinde Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Beslenme Dostu Okul Programı’ çalışmalarında belirlenen kriterleri yerine getirip, ‘Beslenme Dostu Okul’ unvanı almaya hak kazanan 82 okula Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sertifikaları takdim edildi.

Törene Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Törende konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, obezite ve hareketsiz yaşamın çağın en büyük problemlerinden biri olduğunu belirtti. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için İl Sağlık Müdürlüğü’nün çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren Güngör, “Bursa’yı sağlıklı bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Bundan sonraki projelerde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile beraber daha güzel çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu. İl Sağlık Müdürlüğü ile obezite, bağımlılık, çevre sağlığı gibi birçok konuda işbirliği gerçekleştirdiklerine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise, çalışmaların artarak devam etmesini umut ettiklerini belirtti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X