Beştepe’den Suudi Bakana ‘Kaşıkçı’ tepkisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan, Cemal Kaşıkçı açıklaması.

Beştepe’den Suudi Bakana ‘Kaşıkçı’ tepkisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Reuters Haber Ajansı’na açıklama yaptı.

Altun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr’in, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katillerinin Türkiye’ye iade edilmesi talebimize verdiği yanıt hayal kırıklığı yaratmıştır. Merhum Kaşıkçı, İstanbul’da vahşi bir cinayete kurban gitmiş ve cesedi burada parçalara ayrılmıştır. Aralarında bir otopsi uzmanının da olduğu Suudi istihbarat görevlileri, bu cinayeti işlemek maksadıyla Türkiye’ye gelmiştir. Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosunun da bu suçun ortağı olduğu anlaşılmaktadır. Bu koşullarda katillerin Türk mahkemeleri tarafından yargılanması son derece doğaldır.

Türkiye’nin iade talebi, Suudi makamlarına ‘Kaşıkçı cinayetini tüm detaylarıyla aydınlatmaya hazır olduklarını’ dünyaya göstermek için bir fırsat sunmuştur. Öte yandan Kaşıkçı’nın katillerinin iadesini reddetmek, ancak Suudi Arabistan’ı cinayeti örtbas etmeye çalışmakla itham edenleri haklı çıkarır.

Suudi makamlarının bu süreçte yeterince açık davranmadığı ve Suudi savcıların cinayeti aydınlatma niyetinde olduklarını gösteren ciddi bir işaret göremediğimiz düşünüldüğünde, merhum Suudi gazeteci için adaletin uluslararası hukuk düzleminde aranması uluslararası toplumun çıkarına olacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X