Beyaz lifleri sakın soymayın! Faydaları saymakla bitmiyor

Hemen hemen herkesin ortak sevdiği bir meyvedir mandalina. Aynı zamanda bu meyveyi yemek pek bir keyiflidir.

Beyaz lifleri sakın soymayın! Faydaları saymakla bitmiyor

Birçok insan soyma işlemi sırasında meyvenin üzerinde bulunan beyaz lifleri tek tek ayıklar, temizlenmiş bir şekilde yemek ister. Ancak turuncu meyveleri liflerden ayırarak mandalinanın birçok faydasından kendinizi mahrum bırakıyorsunuz.

İyi bir C vitamini kaynağı olan mandalina lifleri, selülozik maddeler açısından oldukça zengindir. Bu maddeler sayesinde lifler tüketildikçe sindirim sistemi aktifleşir ve sağlıklı bir şekilde çalışır.

lif

Bu kıymetli lifler kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizlemeye yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer. Yapılan araştırmaların sonucuna göre günde 10 gram lifli gıda yemek kalp krizini %25 düşürüyor.

lif2

Uzun süre tok tutar. Eğer mandalinayı lifleriyle beraber yerseniz kilo kontrolü de sağlayabilirsiniz.

dna

Mandalinada bulunan folat, kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini de önler.

Beyaz lifler bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım eder. Düzenli olarak mandalinayla birlikte tüketilen lifler hafızanın güçlenmesini sağlar. Özellikle gelişim çağındaki çocukların haftada birkaç kez tüketmesi doğru olacaktır.
Mandalinadaki lifler potasyum yönünden zengindir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X