Biber üreticisinden umutlu başlangıç

Yenişehirli çiftçinin büyük umut bağladığı biber çeşitlerinde hasat dönemine girildi. Biber üreticisi çiftçiler ilk ürünlerini toplamaya başlarken, sezona umutlu bir başlangıç yaptılar.

Biber üreticisinden umutlu başlangıç

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Ovası’nda bölge çiftçileri, umutla beklediği biber çeşitlerinde hasat dönemine başladılar. Sabah saatlerinde tarım işçileriyle tarlalara giden çiftçiler, sezonun ilk ürünlerini toplayıp tüccara ve alışveriş merkezlerine teslim ediyorlar.

Biber çeşitlerinin tüccara 1,5 ile 2,5 TL arasında değişen fiyatlardan satıldığı belirtildi. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilk gün bibere uygulanan satış fiyatlarının beklentileri karşıladığını söyledi. Aktaş, ‘Sarısivri ve dolmalık 1,5 TL’den, çarliston 1,80 kuruştan, Demre 2 TL’den, kılsivri ise 2,5 TL’den alıcı buluyor. İlerleyen günlerde satış fiyatlarının bu seviyelerde sürmesini umut ediyoruz’ dedi.

Geçen sezon biber çeşitlerinin bugünkü fiyatlardan satışa sunulduğunu ifade eden Yenişehir Ziraat Odabı Başkanı Sadi Aktaş, ‘Ancak ağustosta 50-60 kuruşa kadar gerileyen biber fiyatı, eylül ayında 1 TL’ye yükselmiş ve ekim ayının ilk haftasına kadar bu satış fiyatı değişmemişti’ diye konuştu.

AVRUPA PAZARINA İHRACAT…

Yenişehir Ovası’nda birinci dikimlerin 15 bin dönüm, ikinci dikimlerin ise 10 bin dönüm alanda gerçekleştirildiğini anlatan Aktaş, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da bir dönüme 5 ton rekolte beklediklerini kaydetti. Ürünün, sayıları 20’yi bulan ihracatçı firma aracılığıyla, Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi Avrupa pazarlarına TIR’larla gönderildiğini belirten Aktaş, ihracatçı firmaların ilçeye alım yapmak için 25 Temmuz’dan itibaren gelmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X