Bıçak kemiğe dayanmadan önlemler alınmalı

Artık içinde bulunulan gerçeğin kabul edilip, buna uygun politikalar üretmek gerektiğini belirten TÜSİAD Başkanı Bilecik, ”Çünkü ekonomide mucizeler yoktur, gerçekler vardır. Ve hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz” dedi.

Bıçak kemiğe dayanmadan önlemler alınmalı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ekonomi yönetiminin bıçak kemiğe dayanmadan gerekli önlemleri almasının iş dünyası açısından kritik önemde olduğunu söyledi.

Bilecik, TÜSİAD’ın dün gerçekleştirilen Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bugünkü durumun sebebinin reformların sürekli ertelenmesi olduğunu vurguladı. Çözümü ertelenen sorunların gelecekte daha büyük sıkıntılar doğurabileceğine işaret eden Bilecik, ”Artık içinde bulunduğumuz gerçeği kabul etmemiz ve buna uygun politikalar üretmemiz gerekiyor. Çünkü ekonomide mucizeler yoktur, gerçekler vardır. Ve hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz” ifadelerini kullandı.

SERT DÜZELTME UYARISI

Hem yurt içinde hem yurt dışında, bugün Türkiye ekonomisi politikalarının büyük bir ilgiyle takip edildiğine dikkati çeken Bilecik, şunları kaydetti: ”Ekonomide dengelerin değişebileceğine yönelik en ufak bir sinyal geldiğinde hem dış hem iç piyasadaki oyuncular anında pozisyon değiştiriyorlar.

Böylece faizler ve kurlar her siyasi gelişmede hareketleniyor. Dünyanın tüm ekonomileri için geçerli bir gerçeği anımsatmak isterim; kural temelli, öngörülebilir politikalara dayanmayan günübirlik tedbir ve paketler, bir ülkenin ekonomisinin sürdürülebilirliğini sorgulanır hale getirir.

Nitekim; kurda gördüğümüz hızlı yükseliş, Türkiye ekonomisi için bu sorgulamanın başladığını gösteriyor. Bir an önce ekonomimize duyulan güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde; ekonomimiz sert bir düzeltme ile karşı karşıya kalacaktır.”

MERKEZ BİR NEBZE RAHATLATTI

Bilecik, Merkez Bankası tarafından dün atılan adımın son iki haftadır yaşanan süreçte bir nebze olsun rahatlık sağladığını dile getirerek, ”Bundan sonraki süreçte istikrarı önceliklendiren politika ve söylemlerin devam ederek, ekonomi yönetimimizin uyum ve ahenk içerisinde politika yapım sürecini devam ettirdiğini görebilmeyi arzuluyoruz” diye konuştu.

ZORLU SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Türkiye’nin son derece zorlu bir süreçten geçtiğini, işletmelerin düzgün çalışması için kendilerinin ellerinden geleni yapmakla yükümlü olduklarına işaret eden Bilecik, ”Ancak bunun yanı sıra tutarlı, küresel ve ulusal verilere dayalı, rasyonel ekonomi politikaları uygulandığını görmeye ihtiyacımız var.

Ekonomi yönetimlerinin, bizim de bazen göremeyeceğimiz gelişmeleri takip ederek, bıçak kemiğe dayanmadan gerekli önlemleri alması, iş dünyası açısından kritik önemdedir” yorumunu yaptı.

MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZ ADIM ATABİLMELİ

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Merkez Bankası’nın enflasyon ile mücadele için gerekli tüm adımları bağımsız bir şekilde atabilmesi gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X