Bilim elçileri Orhaneli’nde öğrencilerle buluştu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) destekleriyle faaliyetlerini sürdüren ve gönüllü üniversiteli gençlerden oluşan Bilim Elçileri Kulübü, Orhaneli’nin Demirci Mahallesi Himmet Aydın İlk ve Orta Okulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.

Bilim elçileri Orhaneli’nde öğrencilerle buluştu

OSMAN SAK

Gönüllü gençler, Demirci Mahallesi’nde öğrencilere bilimsel veriler eşliğinde nasıl deney yapılacağını anlattırken, uygulamalı deneylerle öğrencilerin ilgisini çektiler. Şu ana kadar 3 bin 40 öğrenciye ulaşan Bilim Elçileri Kulubü, toplamda 25 okul dolaştıklarını belirttiler.

Bilim Elçileri Kulübü’nün çocuklara bilimi sevdirmek ve toplumda bilimsel farkındalık oluşturmak amacıyla kurulduğunu ifade eden üniversiteli gönüllüler, bilime ulaşamayan ve deney yapma imkanından yoksun olan öğrencilerin öncelikli hedefleri olduğunu söylediler.

Yolculuklarında bakıma muhtaç ve zor durumdaki okulları yerel yönetimlere bildireceklerini de ifade eden gençler, Bursa’da bilimin gelişmesine bir nebze de olsa katkı koymanın sevincini yaşadıklarını sözlerine eklediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X