Bilim Şenliği’nde yetenekler sergilendi

Orhangazi merkezindeki 9 ilk, 8 ortaokul ve 7 lisede öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı ve her okulun 5’er proje ile katıldığı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği düzenlendi.

Bilim Şenliği’nde yetenekler sergilendi

NEVZAT OKUMUŞ

Protokol üyelerinin yanısıra çok sayıda vatandaşın da izlediği Şehit Erhan Öztürk Parkı yürüyüş yolu üzerindeki bilim şenliğinin 24 standında, öğrencilerin yetenekleri sergilendi.

Üst üste üç yıl TÜBİTAK’tan öğrenci projeleriyle destek almaya hak kazanan Orhangazi okulları, bu yıl TÜBİTAK’a ülke genelindeki okullardan gönderilen 4 bin proje arasından seçilen 120 proje içinde yer aldı. Bilim şenliği için okullardaki 51 proje atölyesinde, 43 öğretmen gözetiminde toplam 3 bin 500 öğrenci hazırlık yaptı. 

Orhangazi TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği açılışında konuşan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Türkiye’de yerli üretim oranının günden güne arttığını kaydetti. Yılmaz, “Özellikle savunma sanayinde yerli üretim seviyemiz yüzde 10 seviyelerinden bugün yüzde 70 oranlarına gelmiş durumda. Bu da teknolojide yavaş yavaş istediğimiz seviyelere geldiğimizin bir göstergesi. Bu tür bilim şenlikleri de bu açıdan son derece önem taşıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X