Bin 500 Rus askerinin Ukrayna’ya girdiği iddiası

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi’nin basın sözcüsü Lisenko, hafta sonu bin 500 Rus askerinin, doğudaki sınırlardan ülkeye giriş yaptığını öne sürdü.

Bin 500 Rus askerinin Ukrayna’ya girdiği iddiası

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi’nin basın sözcüsü Andrey Lisenko, hafta sonu bin 500 Rus askerinin, doğudaki sınırlardan ülkeye giriş yaptığını öne sürdü.

 

Lisenko, Rusya’nın doğuda işgal edilen bölgelere silah, cephane ve yakıt yardımını sürdürdüğünü savunarak, “7-8 Şubat tarihlerinde, İzvarino sınır kapısından bin 500 Rus askeri ile 300’den fazla askeri araç Ukrayna’ya giriş yaptı” dedi.

 

Söz konusu askeri konvoyların Luhansk, Debaltsevo ve Antratsit kentlerine doğru ilerlediğini aktaran Lisenko, araçların arasında, çok namlulu ağır roket sistemleri de bulunduğunu dile getirdi.

 

Lisenko, ayrıca son 24 saatte ayrılıkçılarla çıkan çatışmalarda Ukraynalı 9 askerin yaşamını yitirdiğini, 26 askerin yaralandığını, ayrılıkçıların doğudaki Ukrayna askerlerinin konuşlandığı noktalara ağır silahlarla 100’den fazla saldırı düzenlediğini ifade etti.

 

Ukrayna’nın doğusundaki gerginliğin yeniden yükselmesiyle bölgedeki çatışmalar ve can kayıpları artarken, taraflar arasında Minsk’te yapılan Üçlü Temas Grubu Toplantısında, doğudaki gerginliğin giderilmesine ilişkin uzlaşma sağlanamamıştı.

 

Bunun üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, perşembe günü Kiev’de Petro Poroşenko ile ertesi gün de Moskova’da Vladimir Putin ile görüşmelerde bulunmuş, dün de Almanya, Fransa, Ukrayna ve Rusya liderleri telekonferans yöntemiyle yaptığı görüşmelerde, bu liderlerin doğudaki krizin çözümü için 11 Şubat’ta, Belarus’un başkenti Minsk’te bir araya gelmeleri konusunda mutabakat sağlanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X