Binali Yıldırım’dan veda konuşması

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı görevinden ayrılıyor. Yıldırım, “Yemekten sonra ayrılma dilekçemi teslim edeceğim” ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım’dan veda konuşması

 Binali Yıldırım TBMM Başkanlığı görevinden ayrılıyor. Yıldırım Ankara’da siyasilerin katıldığı bir veda yemeği düzenliyor.

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları;

“Bugün itibarıyla TBMM Başkanlığı görevimden çekileceğim.”

Bu yemekten sonra yapacağım ilk iş görevden ayrılma dilekçesini TBMM’ye teslim etmek olacak. Yarın sabah saat 09.00’da yeni başkan seçilinceye kadar görevi, vekilim İstanbul Milletvekili Sayın Celal Adan’a devredeceğim.

“Yürütmede bürokrasiyi hızlandırmak ve istikrarı temin ettirmektir. Türkiye’de 99 yılda 65 hükümet kurulmuştur. 65. Hükümetin Başbakanı ve parlamenter sistemin son Başbakanı olarak da şekilde görüldüğü gibidir.”

“Kısacası hükümetin ömrü ortalama 1,5 yıl olmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile muradımız Türkiye’de daha uzun süreli ve istikrarlı yürütme sistemini tesis etmektir. 27. döneme 600 milletvekili ile başladık. Yani 50 milletvekili ile daha fazla milletvekili ile 27. dönemi aştık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X