Binlerce kitapla 81 ilde ‘kalpten kalbe’ yollar açtı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan ilkokul öğretmeni Selma Küçük, 5 ay önce başlattığı proje kapsamında meslektaşları, öğrenci ve velilerin desteğiyle topladığı 10 bin kitabı, 81 ilde ihtiyaç duyan okulların kütüphanelerine gönderdi.

Binlerce kitapla 81 ilde ‘kalpten kalbe’ yollar açtı

Vehbi Koç İlkokulunda görev yapan 49 yaşındaki öğretmen, 5 ay önce kendi okulunda “Kalpten Kalbe Yoldur Okumak” adını verdiği proje başlattı.

Öğrenci ve veliler tarafından büyük ilgi gören proje, çığ gibi büyüyerek binlerce kitap toplandı. Kitaplar, 81 ilde kırsal bölgelerde ihtiyaç olan okullara ulaştırıldı. Kitapların kargo ücreti Selma öğretmen tarafından karşılandı.

Selma Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma alışkanlığının ilkokul çağında kazanılamazsa ilerleyen yaşlarda edinilmesinin çok zor olduğunu söyledi.

Öğrenci, veli ve personele kitap okuma alışkanlığı ve hevesi kazandırmak, farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Küçük, “Bir taraftan bu etkinlikleri yaparken, diğer taraftan ülkemiz genelinde kitaba ihtiyacı olan okullarımızın da kitaplarını temin etmek suretiyle onların kütüphanelerini zenginleştirmeyi amaç edindik. Bağış yoluyla toplamış olduğumuz, okunmuş ve okunmamış kitapları, 81 ilde belirlediğimiz en dezavantajlı okullara gönderdik. Projemizin 5. ayında, sayının 10 bine ulaşması bizi son derece mutlu etti.” diye konuştu. 

qzpcuhjvz3jhbsbgawxlcyaoedg2kvxoqlnccmvwb3npdg9yevwymde5xda1xdi0xdexxzrfml8xoduzmtgxml8ynda1mjaxotexmjcxmdawmdbfmtvfm18ymde5mduyndawmdawmf9hys1wawn0dxjlltiwmtkwnti0lte4ntmxodewlwpzb24uanbn.jpg

Kargo ücretleri konusunda destek talebi

Projeye katılımın günden güne arttığını vurgulayan Küçük, bunun çok sevindirici olduğunu ifade etti.

Şehirler ile kırsal bölgeler arasındaki farkın azaltılması, köy çocuklarının daha çok okumalarının sağlanması ve kütüphanelerinin zenginleştirilmesinin, projenin çıkış noktası olduğunu aktaran Küçük, şunları kaydetti:

“Öğrenci ve yetişkinin; vatanını ve milletini sevmesi, birlik, beraberlik içinde yaşaması, barış ortamının oluşması ve bunun yardımlaşmayla da olabileceği, kitapla da sağlanabileceği noktasında da fark yaratmak istedik. Çocukların okudukları kitapları daha özenli saklamalarını sağlamış olduk çünkü atıl kitapları da bu şekilde hediyeleşerek ve başka kardeşlerinin de okuması yoluyla değerlendirilmesini sağladık. Kitap toplama noktasında hiçbir zorluk yaşamadım. Çok fazla sayıda kitap geliyor ama bugüne kadar kendi imkanlarımla kargo ücretlerini karşıladım. Üç yıl sürecek bir proje bu ve daha çok öğrenciye ulaşmak amacı güttüğümden kargo ücretlerinde desteğe ihtiyacım var. Bunu nasıl sağlayabiliriz bilemiyorum. Bu sorunu da çözdüğümüz takdirde daha çok kitabımızı kırsallarımıza ulaştırmış olacağız.”

500 kitapla destek oldu

Projeye en fazla katkıyı veren 12 yaşındaki öğrenci Ömer Faruk Doğan ise kampanyayı duyunca, okuduğu kitapları poşete doldurup okula getirdiğini belirtti.

Ablası, babası ve arkadaşlarından da kitap topladığını dile getiren Doğan, “Başkalarının da okuyabilmesine destek vermekten çok mutlu oldum. Yine olursa yine vermeyi düşünüyorum. Proje başladığından beri kendim ve çevremden 500 kitap toplayıp öğretmenime teslim ettim.” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X