Bir günde 4 kişiyi dolandırıp büyük zarara uğrattılar

Bursa’da, telefonla aradıkları kişilere kendilerini ‘polis’ olarak tanıtan dolandırıcılar, bir günde 2 ilçede 4 kişiyi dolandırdı.

Bir günde 4 kişiyi dolandırıp büyük zarara uğrattılar

Alınan bilgiye göre, ilk dolandırıcılık Orhangazi ilçesinde meydana geldi. Tekke Mahallesinde yaşayan 59 yaşındaki M.C., kendisini polis olarak tanıtan şahısların eve gönderdiği bir kişiye, 8 adet çeyrek altın, bir adet sarı lira altın, 3 adet taşlı alyans, bin 300 lira parayı eslim etti. 

15 BİN LİRA KREDİ ÇEKİP DOLANDIRICILARIN HESABINA YATIRDI

Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesinde ise 65 yaşındaki Ü.Ş. ile eşi F.Ş., telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şahıslarca dolandırıldı. Ü.Ş., telefondaki şahsın, “Kredi kartı ile sizin adınıza kuyumcudan yüklü miktarda altın alınmış, karakola gelmeniz lazım” demesi üzerine karakola gitmek için evden çıktı. Bu sırada telefondaki şahsın yönlendirmesiyle önce bankaya giden Ü.Ş., 15 bin lira kredi çekerek, verilen hesaba yatırdı. Şahsın evine gidip telefonu kapatmasını söylemesi üzerine evine dönen Ü.Ş., eşi F.Ş.’nin de benzer şekilde dolandırıldığını öğrenince polise başvurdu. 

YAŞLI KADINI DOLANDIRDILAR

Zafer Mahallesinde oturan 75 yaşındaki N.Ç. isimli yaşlı kadın da telefonda kendisini ‘polis’ olarak tanıtan şahısların, ”Çok miktarda altın-ziynet alınmış, biz bu şahısları yakaladık, getireceğiz ve parmak izi alacağız, altınları bir torbaya koy kapıya çıkart” demesi üzerine 11 adet bilezik ile 10 adet çeyrek altınlarını bir poşete koyup sokağa çıktı. Bir süre sonra yanına gelen uzun boylu, zayıf yapılı, 35 yaşlarında esmer şahsa poşeti teslim etti. 

Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın polise başvurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X