Bir kişinin sizi gerçekten sevip sevmediğini nasıl anlarsınız?

Birinin sizi sevip sevmediğini anlamanın kesin bir yolu yoktur, fakat sevdiğiniz kişinin aklındakini anlayabileceğiniz birkaç işaret vardır.

Bir kişinin sizi gerçekten sevip sevmediğini nasıl anlarsınız?

Sevdiğiniz kişinin de sizi sevdiğini öğrenmek istiyorsanız onunla beraberken onun davranışlarına, söylediklerine ve yaptıklarına dikkat etmelisiniz. Aşk herkese farklı bir anlam ifade etse de karşınızdakinin size gerçekten âşık olduğunu, sadece hoşlandığını veya bir anlık aklını başından aldığınızı söyleyecek pek yok yol vardır.

1. YÖNTEM

Kişinin Davranışlarına Dikkat Edin

1) Yanınızdayken davranışlarının doğal olup olmadığına dikkat edin

Sevgili olmak karşıdaki kişiye tamamen dürüst olmak demektir. Başbaşayken o kişinin toplum içinde hiç göstermediği bir yanını görüyorsanız, bu aşk olabilir. Örneğin, eğer partneriniz toplum içinde çok ciddi veya nazik, fakat başbaşayken daha sersem ve şaşkın yanını gösteriyorsa bu durumda size gerçek anlamda açılıyor ve sizi seviyor demektir.

Eğer o kişi en derin duygularını sizinle paylaşıyor ve bu durumdan rahatsızlık duymuyorsa bu aşktır.


2) O kişinin yanınızda mutlu olup olmadığına dikkat edin

Bu, kötü geçen bir günde bile böyle olmalı. Geçirdiği berbat bir günde sizi gördüğünde yüzünde güller açması aşkın bir işaretidir. Eğer size âşıksa sizi görmek, sesinizi duymak onun-birazcık bile olsa- daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Agresif olduğu veya kötü bir gün geçirdiğini bir dahaki sefere sizin varlığınızla nasıl hareket ettiğini gözleyin.


3) Onun sizi kesip kesmediğine dikkat edin

 Bu biraz saçma da olsa onu bir daha gördüğünüzde yüzünü inceleyin. Size sersem, mayhoş, şaşkın ve tatlı bir şekilde bakıyor mu? O bakışı görünce anlayacaksınısız. Her zaman bu bakışı göremezsiniz — sabah veya akşam yemekte rastgele görebilirsiniz.

Onu aynı ifadeyle sizi keserken de yakalayabilirsiniz.


4) Sizin yanınızdayken aklı bir karış havada olabilir

Aşk insanları aklı bir karış havada, kuş gibi hafif ve durduk yere gülen bir hale getirir. Sizin yanınızda böyle davranıyorsa bu aşk olabilir. Sevdiğiniz kişi yanınızdayken hareketli, heyecanlı ve durduk yere gülmenin eşiğinde gibi görünüyor mu? Öyleyse bu aşk olabilir.
Söylediğiniz şey çok az komik olduğu halde gülmekten yerlere yatıyorsa aşktan muzdarip olabilir.
Yanınızda gergin ve fır döner haldeyse varlığınız onu heyecanlandırıyor olabilir.


5) Kendinize “Ben üzgünken o da üzgün mü?” sorusunu sorun

Duygusal olarak çökmüş durumdaysanız veya soğuk algınlığı geçirdiğiniz için kötü durumdaysanız, bu durum sizi seven kişiyi ortaya çıkarmalı. Sizi gerçekten seviyorsa negatif enerjinizin bir kısmını kendisi alır ve en kısa zamanda iyi hissetmenizi istediği için kendisi de üzgündür.
Sizin kadar üzgün olmak zorunda değilse de mutlu olmanızı istediği için sizin modunuzdan net bir şekilde etkilenir.


2. YÖNTEM

Kişinin Dediklerine Dikkat Edin

1) İkinizin ortak geleceği hakkında konuşmasına dikkat edin

 Eğer sizi gerçekten seviyorsa onun geleceğinde var olmanız fikri kesinlikle aklındadır, bundan tedirginlik duyduğu veya emin olmadığı bir şey değildir. Eğer sürekli gelecekte ne yapacağınızdan ya da bir, iki, hatta on yıl sonra beraber nasıl olacağınızdan bahsediyorsa muhtemelen size âşıktır.
Gerçekten kendini adadıysa sizinle sonsuza dek vakit geçirmek ister. Gelecekten bahsettiğinde anlattıklarına sizi de katıyorsa sizi gerçekten seviyor olma ihtimali yüksektir.

Çocuklarınızın kime benzeyeceğinden, emekliliğinizi nerede beraber geçireceğinizden veya balayına nereye gitmeniz gerektiğinden bahsediyorsa sizi gerçekten seviyordur.


2) Size anlamlı iltifatlarda bulunuyorsa buna dikkat edin

 “Saçının yeni şekli hoş görünüyor” ile “Ne olursa olsun beni daha iyi hissettirmeyi beceriyorsun” demek arasında bir fark vardır. Eğer karakterinizin ve kişiliğinizin önemli hallerini gerçekten takdir eden iltifatlarda bulunuyorsa sizi sevme olasılığı oldukça yüksektir. Sevdiğiniz kişi sizi her zaman iltifat yağmuruna tutmak zorunda değil — fark yaratan şey niceliği değil niteliğidir.


3)Söylediği her “Seni seviyorum” cümlesi anlamlı mı, değil mi dikkat edin

 “Seni severim” ile “Seni seviyorum” arasında büyük bir fark olduğunu unutmayın. Eğer biri için özelseniz ve bunu bakışlarıyla hissedebiliyorsanuz, ağırbaşlı ve sizden bir şey istemiyorsa muhtemelen onun için gerçekten özelsinizdir.

Sizi su götürmez bir şekilde seviyorsa bunu bir şeye ihtiyacı olduğu veya bunu söylemek doğru şey olduğu için değil, durduk yere, karşılık beklemeden söyleyecektir.



 

4)Size açılmasına dikkat edin

 Sevdiğiniz kişi sizi gerçekten seviyorsa size içini açar ve düşüncelerini, hislerini, korkularını ve beklentilerini sizinle paylaşır. Eğer çocukluğunu, en büyük pişmanlıklarını, en korku dolu anlarını veya gelecekte yaşamak istediği en romantik anları size anlatıyorsa size neredeyse her şeyi söylemek konusunda rahat olduğu için sizi sevme olasılığı yüksektir.

Eğer size “Bunu daha önce hiç kimseye anlatmadım” diyorsa size karşı olumlu duygular beslemiş olması ihtimali oldukça fazladır.


5) Ayrı kaldığınızda özlendiğinizi tahmin edin

Siz ve sevdiğiniz kişi ayrıysa, fakat özlemini belirtmek için size hala mesaj atıyorsa, sizi arıyorsa veya size e-posta atıyorsa bu, yaşamını sizsiz düşünemediği içindir. Üç haftalık tatilinizde ondan bir haber almıyorsanız, bu aşk değildir.

Sizi özlediğini belirtmek için her an aramak zorunda değil tabii.


6) Hatalarınızın düzeltilmesini bekleyin

Eğer sizi gerçekten seviyorsa onun aklında sizin ideal bir görüntünüz yoktur. Gerçekten seviyorsa bir hata yaptığınızda, mantıksız bir şeyler söylediğinizde veya yanlış harekette bulunduğunuzda bunu size belirtmekten rahatsızlık duymaz. Sizi her an eleştirmemesi gerekse de yeterli, sağlıklı miktarlarda eleştiri sizi gerçekten tanıdığını, en iyi yanlarınızı olduğu gibi hatalarınızı kabul ettiğini gösterir.

Eğer sizinle asla kavga etmiyorsa veya sizi asla eleştirmiyorsa dikkat etmeniz gerekiyor. İdeal görüntünüzü değil de sizi gerçekten sevdiğinden emin olun.


7) Sizin görüşünüze gerçekten değer verip vermediğine bakın

Sizi gerçekten seven biri düşüncelerinize dikkat eder — onun yeni aldığı ayakkabılardan tutun da ülkenizdeki siyasi tabloya kadar. İster küçük, ister büyük konular olsun gerçekten seven biri tavsiyenizi ve görüşünüzü almak ister. Fikrinize danışırken utangaç olabilir, fakat bunu sizi sevdiği için yapar.
Tabii size her konuda danışmak zorunda değil — sadece önemli konularda danışır.


3. YÖNTEM

Kişinin Yaptıklarına Dikkat Edin

1) Sizi dinleyip dinlemediğini izleyin

 Eğer sizi gerçekten seviyorsa sadece size açılmakla kalmayacak, ayrıca söyleyeceklerinizin her birini de dinleyecektir — hepsini daha önce duyduysa bile. Her söylediğinizi onaylayan birisi olmasa da düşüncelerinizi duymak için etrafınızda olacaktır. Dediklerinizi anlar tarzda bakışlarla onaylayacak ve düşünceli bir şekilde yanıt verecektir; sözünüzü bölüp konuyu kendi istediği konuya getirmeyecektir.

Âşık olmak dinleyebilmeyi gerektirir. Her zaman konuşmak demek değildir.


2) Her daim sizin için orada olup olmadığına bakın

Uygunsuz zamanlarda da böyle olur. Tabii ki bir şeyler içmek istediğinizde veya güzel bir yemek istediğinizde o hep yanınızda, fakat havaalanına birinin sizi bırakması gerektiği zaman ya da siz hastayken köpeğinizi gezdirmek için birileri lazımken ne olacak? Eğer sizi gerçekten seviyorsa mutlu zamanlarınızda olduğu gibi kötü zamanınızda da yanınızda olacaktır.

Eğer sadece siz mutluyken, kaygısızken veya keyfiniz yüksekse yanınızdaysa, fakat üzgün veya aksi olduğunuz zamanlarınızda kaçıp gidiyorsa bu aşk değildir.

Her ne olursa olsun sevdiğiniz kişinin yanında olmak aşka dâhildir. Bir kişiyi tam manasıyla sevmek, onun tüm pozitif ve negatif yönlerini kabul etmek ve iyi günde, kötü günde yanında olmak demektir.


3) Sizin için yapılan güzel şeyleri göz önünde bulundurun

Sizi gerçekten seviyorsa siz meşgulken deponuzu dolduracak, alışverişinizi yapacak veya evde hasta yatıyorken size çorba hazırlayacaktır. Bu iyiliklerin sürekli olması veya abartılı olması gerekmez, fakat sizi gerçekten seviyorsa sizi gülümsetecek ve yaşamınızı kolaylaştıracak şeyler yapmak isteyecektir.

Gerçek aşk sadece karşıdakinden alabilecekleriniz değil, aynı zamanda ona verebileceklerinizdir de.
Eğer sizi gerçekten seviyorsa siz istemek zorunda kalmadan hoş şeyler yapacaktır. Ara sıra iyiliklere ihtiyaç duyacağınız vurgusu yapılmalıdır. Her seferinde güzel bir şeyler rica etmek zorunda kalıyorsanız, bu gerçek aşk olmayabilir.


4) Her an yanınızda olmak isteyip istemediğine dikkat edin

Aşık olunca insan, her zaman mümkün olmasa da, sürekli sevdiğinin etrafında olmak ister. Eğer sizi gerçekten seviyorsa etrafınızda olmak isteyecektir. Bu, etrafınızda kuyruğunuz gibi dolaşacağı anlamına gelmese de mümkün olan her fırsatta sizi görmek isteyecektir.
 


5) Biraz özgürlük tanımasına izin verin

 Eğer sizi gerçekten seviyorsa sürekli yanınızda olmayı istemekle kalmayacak, size özgürlük tanımaları ve kendi işlerinizi yapmanız gerektiği zamanı da bileceklerdir. Eğer her an yanınızda olmak istiyorsa bu aşk değil, saplantıdır. Aşk insanları olgunlaştırdıkça ilişkideki iki kişi kendi işlerini yapmak için boşluğa ihtiyaç duyarlar.
Uyandığı her an yanınızda olmak istiyorsa, bu onun özgüvensizliğinin işareti olabilir.
 


6) Sizi gerçekten anladığından emin olun

Gerçek aşk, anlayıştan geçer. Kulağa saçma gelse de sizi sevebilmek için sizi gerçekten anlamalıdır. Ruh halinizi gerçekten anlayabiliyorsa, isteklerinizi ve istemediklerinizi biliyorsa ve sizi mutlu edecek şeyler hakkında siz fark etmeden bir fikre sahipse, bu gerçek aşk olabilir.
Karşınızdakine karşı hala biraz gizemli olmanız normaldir — %100 anlaşılmak zorunda değilsiniz, fakat çoğu zaman içinizden geçenleri anlayabilmelidir.
 


7) Sizin için en iyisini isteyip istemediğini görün

 Onun için en iyisi olmasa bile bu doğru olmalıdır. Eğer biri sizi gerçekten seviyorsa, onun için en iyisi olsa da olmasa da kendisi için bir şeyler yaptığınızı anlayacaktır veya zaman ayırdığınızı fark edecektir. Eğer sizi gerçekten seviyorsa, sizin uzak bir adada deniz biyolojisindeki kariyeriniz için uğraşmanız gerektiğini anlamalıdır veya geceyi onunla geçirmek yerine sınavınız için eve erken gittiğinizde anlayışla karşılayacaktır.

• Eğer biri her zaman her ikiniz için de en iyisini istiyorsa, sizin kişisel ihtiyaçlarınızı ve arzularınızı gerçekten anlamıyor demektir.
 


8) Destek bekleyin

 Eğer sizi gerçekten seviyorsa, sizinle sadece eğlenceli zamanlarınızda beraber olmaz, aksine hedeflerinizi başarırken veya hayatınızda ilerlerken size yardım etmek için yanınızda olur. Eğer sizi gerçekten seviyorsa futbol maçınızda tribünde olacaktır, tezinizi savunurken sizi izlemek için orada olacaktır veya iş görüşmesine sizi kendisi götürecektir. Ayrıca, ne zaman isterseniz isteyin sizin için önemli olan şeyleri konuşacaktır.

• Eğer sizi gerçekten seviyorsa, hedeflerinize gittiğiniz yolda veya ilgilerinizin peşinden giderken, yapacak hiçbir şeyi olmasa bile sizi destekleyecektir.

İpuçları

• Kimsenin duygularını hafife almayın.
• Birini etkilediğinizde, size farklı baktığını ve siz etraftayken çok fazla güldüğünü fark edeceksiniz.
• Duygularına saygılı olun; biri sizden hoşlandığında, davranışlarınız ona çok anlam ifade eder. Kibar olun.
• Bazı insanlar sizinle konuşmadığında bu sizi sevmedikleri anlamına gelmez; utangaç oldukları anlamına da gelebilir.
• Samimiyeti flörtle karıştırmayın, sonunda canınız yanabilir.
• Eğer sizi sevdiklerinden şüpheleniyorsanız kesinlikle “Benden hoşlanıyor musun?” diye sormayın. Bu kişiyi daha utangaç yapabilir ve asla görüşmek istemeyebilir.
• Gerekenden fazla boşluk bırakmayın. Tamamen kaybedebilirsiniz.
• Eğer erkek/kız arkadaşınız kaygılı görünüyorsa veya sizin için sürekli endişeleniyorsa, sizi düşündüğü için mi böyle olduğunu kendinize sorun. Bazen bunu kendileri için değil sadece sizin için yaparlar.

Uyarılar

• Bu kişi sizi yine de sevmiyor olabilir. Bu yanlış bir şey yaptığınız için değil, sadece hayatını değiştirecek bir karar vermek istemediği için olabilir.
• Eğer az ilgi gösterdiyseniz, muhtemel veya erkek/kız arkadaş veya eş gibi belli sıkıntılar veya artık başka bir ilişki istemediğinizi sürekli söylediğinizde bu kişi aranızdaki sevgiyi feda edebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X