`Birileri bizi bölmek istiyor`

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karacaahmet Sultan Dergahını ziyaretinin ardından aşure ve lokma dağıtım törenine katıldı.

`Birileri bizi bölmek istiyor`
Kılıçdaroğlu’na, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Törenin yapıldığı salona daha sonra CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’de geldi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu burada bir açıklama yaparak, “Dünyanın hiç bir döneminde zalim galip gelmemiştir. Hatta ‘eğer bir zalim erken gitsin’ deniyorsa, vatandaşımız ona bedduayı şöyle yapar; ‘zulmü batsın, zulmü batsın ki bir an önce defolup gitsin’. 1375 yıldır bu acı dinmedi. Bundan sonrada dinmeyecek. Ama tarihten ders alarak yeni acıların yaşanmaması insanın görevidir” dedi.
 
Müslümanlığın sevgi dini olduğunu, insanı merkeze koyduğunu herkesin bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Yüreğinizde kin değil sevgi olmalı. Çocuklarımıza, sevgiyi öğretmeliyiz, birliği öğretmeliyiz, beraberliği öğretmeliyiz, beraber yaşamayı öğretmeliyiz. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinde birisi” iye konuştu.
 
‘Müslümanlıkta kin yoktur’
 
Kemal Kılıçdaroğlu, “Dede diyor ki ‘devletin üst yönetimlerinde bir tane bile Alevi yok’. Oysa bizim dinimiz diyor ki, ‘işi ehline vereceksin, işi inancına göre vermeyeceksin, kimliğine göre vermeyeceksin’.” ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Eğer bizim kitabımız işi ehline ver diyorsa, insanlığa insan gibi hizmet etsin. Eğer siz ayırırsanız, ‘bu bizden ya da bu bizden değildir’ diye, insanlığı ayırırsınız, insanları ayırırsınız. Müslümanlıkta kin yoktur. O nedenle bir halk ozanımız der ki “Cehennem dediğin dal odun yoktur herkes ateşini buradan götürür’ der. İşin özü budur.”
 
‘Hiç meraklanmayın’
 
Kılıçdaroğlu, konuşmasında Dede’nin, ‘bize sahip çıkın’ dediğini belirterek, “Hiç meraklanmayın, bu topraklarda yaşayan 77 milyon vatandaşımıza sahip çıkacağız, hiç bir ayrım yapmadan. Alevi’sine de sahip çıkacağız, Sünni’sine de sahip çıkacağız, Ezidi’sine de, Süryani’sine de sahip çıkacağız. Hiç bir ayrım yapmayacağız. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır. İnsanı inancı, kimliği hoşgörüsü dolayısıyla seveceğiz. Sevgiyi bu topraklara ekeceğiz, kini bu topraklardan kaldıracağız. Beraber olacağız, birlik olacağız” dedi.
 
‘Biz bölünmeyeceğiz’
 
“Birileri bizi bölmek istiyor” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Biz bölünmeyeceğiz, birilerinin oyununa da gelemeyeceğiz. Ve şunu söyleyeceğiz her yerde, ‘Allahımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, ehlibeytimiz bir. Ayrılmayacağız’. Sizinle onu duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Sizinle beraber, Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini taçlandırmak istiyoruz. Ayrılığı bir kenara bırakarak, çağdaş uygarlığı yaşayarak, herkesin aş, herkesin iş sahibi olduğu, herkesin huzur içinde yaşadığı güzel bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X