Birkaç Söz ve Teşekkür…

Birkaç Söz ve Teşekkür…

Birkaç Söz ve Teşekkür…

Sevgili Bursalılar,

26 Ekim 1987’de sizlere “Merhaba!” diyerek yayın yaşamına başlayan gazetemiz Olay’ın 33. yılına ulaşmasının mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz… Kıvançlıyım, heyecanlıyım. Bu mutlu günümde duygularımı sizlerle paylaşmak isterim.

Bundan 32 yıl önce, en büyük sevdam olan Bursa’da bir gazete çıkarma kararı aldığımda, tek bir hedefim vardı: Ülkemizin demokratikleşme mücadelesi içinde Bursa’nın sesini duyurabilmek, Bursa halkının “kendisine ait” hissedeceği bir gazeteyi hayata geçirmek. Bunu başarmak için iki şey gerekiyordu. Güçlü bir kadro ve objektif, güvenilir, cesur bir yayıncılık anlayışı… Ve ilk sayımızdan itibaren Bursalılar, bu kimlikle yayımlanan Olay’ı kendi gazeteleri olarak benimsediler, ona gönülden sahip çıktılar ve bu güçle “Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi” olmayı başardık. Tabii yıllar içinde karşımıza nice zorluklar, sıkıntılar da çıktı ama bunların hepsini birlikte aşarak bugünlere geldik…

Bugün Olay’ın, yerel basınımızda en etkili “marka” olarak görülmesinin ardında büyük bir emek ve objektif gazetecilik adına verilmiş bir mücadelenin öyküsü vardır. Özellikle ilk yıllarımızda, o günlerin siyasi ortamındaki yasaklara karşı verdiğimiz mücadeleyi unutamam… Yayın yaşamımız boyunca, sesimizi özgürce yükselttiğimiz her durumda okurlarımızın desteğini hissetmek, en büyük güvencemiz olmuştur.

Kıvançlıyım… Bulunduğum ortamlarda, Olay’ın örnek bir başarı hikâyesi olduğu çok dillendirildi. Doğrudur. Gazetemiz Olay’la, önce zihniyet değişimi getirdik. “Taşra” kalıplarına hapsolmuş yerel gazeteciliğin önünü açtık. İstanbul merkezli büyük ulusal gazetelerde içerik ne ise, bir Bursa gazetesinde de aynı içeriğin olabileceğini en güzel biçimde ortaya koyduk. Olay’ı Bursa halkının ortak gazetesi yapmayı başardık. Ulusal ve yerel içeriği aynı anda sunmak, Olay’a çok şey kazandırdı. Bu öncülüğümüz yerel basına “model” oldu, taklit edildik, bazı Anadolu şehirlerinde bizim adımızı taşıyan gazeteler çıktı. Fakat bundan hiç şikâyetçi olmadım. Tam tersine, bu durumu, Olay’ın gücü olarak gördüm.

33. yılımıza adım attığımız şu gün, tekrar etmek isterim ki, yayınımızı, ilk sayımızdan bu yana bağlı olduğumuz objektif, dürüst, cesur gazetecilik anlayışıyla sürdüreceğiz. Çoğu gazetenin tektipleşmeye başladığı bir ortamda tek taraflı gazetecilik ekseninden daima kaçınarak çoğulcu, demokrat, özgür bir gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Yerel habercilikte de daha etkin olacağız.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyetimizin ve devletimizin değerleri, milletimizin hassasiyetleri kutsaldır ve onlara daima sahip çıkacağız.

Son yıllarda sektörümüzde teknoloji kaynaklı büyük bir değişim, dönüşüm yaşanmaktadır. Yazılı basını zorlayan bu olgu, bizi de zorluyor olsa da, okurlarımızın desteğiyle bu güçlüğü de aşacağımıza inanıyorum. Gazetemiz Olay’ın, saygın bir marka olma yanında, Bursa’nın güçlü dinamiklerinden biri olarak da görülmesi, gelecek adına beni umutlandırıyor.

Değerli hemşerilerim,

33. kuruluş yıldönümümüz dolayısıyla, göğsümüzü kabartan bir tebrik ve temenni yağmuruna tutulduk. Başta Sayın Valimiz Yakup CANBOLAT ve Belediye Başkanlarımız olmak üzere, Bursamızın iş, siyaset, spor, cemiyet hayatının önde gelen mensuplarından unutamayacağım güzellikte mesajlar aldım. Hepsine tek tek teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Hele siz kıymetli okurlarımızın ilettikleri mesajlar, Olay’ın Bursa ile ayrılmaz biçimde bütünleştiğini bana bir kez daha hissettirdi. Bütün okurlarımıza da gönülden teşekkürlerimizi iletiyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hep birlikte nice yıllara…

Cavit ÇAĞLAR

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X