Bitlis Belediyesi’nin Sondaj Çalışmaları

Bitlis Belediyesi, Beşminare Mahallesi TOKİ mevkisinde yaşanılan içme suyu sıkıntısını çözmek amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında sondaj kuyusu…

Bitlis Belediyesi’nin Sondaj Çalışmaları

Bitlis Belediyesi, Beşminare Mahallesi TOKİ mevkisinde yaşanılan içme suyu sıkıntısını çözmek amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında sondaj kuyusu açtı. Beşminare Mahallesi’nde dönemsel olarak yaşanan su sorununu kalıcı olarak çözmek için kolları sıvayan belediye ekipleri, sondaj kuyusu açtı. Bitlis Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Yaz aylarından kış aylarına doğru yer altı su seviyesinin düşmesi, kentimiz Beşminare Mahallesi TOKİ 3. Etap’ta bulunan bir adet kuyu suyunun çekilmesi, Bitlis Eren Üniversitesi’nin su ihtiyacının karşılaması ve söz konusu bölgenin gelişmeye müsait olması nedeniyle şu an ve ileride yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçmek amacıyla Su İşletme Müdürlüğü olarak Beşminare Mahallesi TOKİ 1 ve 3. Etap’ta sondaj suyu çalışmaları başlatıldı. Şu an yeni açılan TOKİ 3. Etap’ta saniyede 22 litre, TOKİ 1. Etap’ta ise saniyede 27 litre su elde edilecektir. TOKİ 3. Etap’ta açılan sondaj suyu faaliyete alınarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X