`Bize yakışmıyor`

Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş Özlüce Tesisleri`nde düzenlediği basın toplantısında, `3 maçta aldığımız 3 puan, bize yakışmıyor` dedi.

`Bize yakışmıyor`
“Lig yarışının henüz başındayız. 3 maç yaptık. Ama durumumuz çok iyi değil” diyerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:
 
“Daha fazla puan almamız gerekiyordu. İyi oynuyoruz, iyi takımız. Ama puan olarak düşündüğümüzün gerisinde kaldık. Umarım Çaykur Rizespor maçıyla başlayacak galibiyet serimiz arkası gelecek şekilde olur. Şu anda takım için sezon başına göre baktığımızda her geçen gün olumlu işler görüyorum. Sonuçların da bize katkı yapmasını bekliyorum. Bu konuda biraz tecrübesiz ve eksik kaldık. Aynı iyi oyuna devam edeceğiz. Maçta neler yapmamız gerektiğini oyuncalırımızla paylaşıyoruz. Kendi sahamızda iki maçı kaybetmek olumsuz oldu. Bir tanesini alsaydık, moralimiz daha fazla olacaktı. Ama futbol böyle bir şey. İnşallah bundan sonraki maçlarda bunları sağlarız. Oyuncalırımızın iyi niyetinden endişem yok. Ligde herkesin beğeniyle izlediği bir Bursaspor’u göstereceğiz. Taraftarın beklediği sonuçları alarak onları sahaya çekmek istiyoruz. Tüm bunları halletmek için bizim daha çok çalışmamız gerekiyor.”
 
ONLAR DA KAZANMAK İSTİYORLAR
 
Bu hafta pazar günü deplasmanda Çaykur Rizespor’la oynayacakları maça da değinen Şenol Güneş, rakiplerinin de maç kazanamadıkları için karşılaşmaya kazanmak için çıkacaklarını hatırlatırken şunları söyledi:
 
“Kıran kırana, sert bir maç olacak. Kolay maç olmayacak. Bizim 3 maçımız da zordu. Çaykur Rizespor ve Mersin İdmanyurdu maçları da öyle olacaktır. Biz her maça 3 puan için çıkıyoruz. Bu anlayışla oynuyoruz. Güzel bir maç olmasını bekliyorum. İyi bir hocaları var. Zaman zaman iyi maçları da var. Beşiktaş ve Mersin İdmanyurdu maçlarında farklı oyun yapısı ortaya koydular. Oyun olarak bizim istikrarımız var ama kazanmakta sıkıntımız var. Tecrübe olarak Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı onu sağlayamadık. Bizim de kazanabileceğimiz maçların artık geldiğini düşünüyorum. Böyle bir maç oynayacağız. Beşiktaş maçında iyi kapanan ve çabuk çıkan takım görüntüsü vardı. Mersin İdmanyurdu maçı onlar için farklı konumdaydı. İyi oyuncuları var. Bizim de iyi oyuncularımız var. Kazanmak isteyen bir takım olarak oynayacağız.”
 
BAKAMBU ZOR GİBİ
 
Yeşil beyazlı takımının son durumu ile ilgili bilgi veren Şenol Güneş, Bakambu’nun Beşiktaş maçında sakatlandrığını vurgularken şöyle konuştu:
 
“Fernandao dün idmana katıldı, daha iyi durumda. Darbeye bağlı olarak sakatlığı uzun sürdü. Bakambu da öyle diyelim. Bugünkü durumuna göre belki zor olabilir. Civelli’nin sakatlığı vardı ama dişi kırıldığı için idmana çıkmadı. Onun dışında bir eksiğimiz görünmüyor. Ozan İpek idmanlara katıldı. Geçen hafta zaten Ferhat sakatlıktan sonra antrenmana katılmıştı. Ozan için maç oynarken belki biraz zorluklar olacak. Kim görev alırsa alsın bu maçı kazanmak istiyoruz. Umarım bizim beklediğimiz gibi olur ve mutlu döneriz.”
 
AÇIKLAMA YAPILIR
 
Bir gazetecinin, “UEFA’dan uyarı geldi. Bununla ilgili size yansıyan bir şey oldu mu?” sorusuna Şenol Güneş, şöyle devam etti:
 
“Televizyondan gördüm. İncelemeyle ilgili. Rutin bir inceleme. Söylenen aksayan bir şey olmadığı. Yönetim kurulunun ve profesyonellerin açıklamasında fayda var. Kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor. Bir çok kulüpte bunlar yapılabilir. Onunla ilgili açıklama yaparlar. Ekim ayında onlarla ilgili son durum belli olacak. Sorun olmadığı söylendi. Benden daha çok yönetimden bilgi alırsanız daha iyi olur.”
 
HER OYUNCU HAZIR OLMALI
 
Şenol Güneş, 2 oyuncusu Taiwo ve Frey konusunda ise şöyle konuştu:
 
“Harun’un çalışmasından memnunum. Daha iyi olmasını bekliyorum. Frey’in tecrübesi ve yeteneği var. Kariyeri olan başarılı bir kaleci. Sakatlık itibariyle sıkıntıları olan bir arkadaşımız. O yüzden beklenenin altında kaldı. Yabancı sayısı nedeniyle kullanmıyorum. Kaleciye ihtiyaç olursa onu da değerlendirebiliriz. Bizimle birlikte antrenmanlara çıktığına göre değerlendirebiliriz. Ama daha öncelik Harun, Okan ve Onurcan. Öyle maç olur ki direkt de oynayabilir. Çalışmasında bir sıkıntısı yok. Biraz ağrıları olabiliyor. İyi de çalışıyor. Yüzde yüz performans vermesi için o sağlıklı bir durum değil. Taiwo’nun sorunları vardı. Sezon başında git-gelleri çok fazlaydı. Bunun ekonomik ve teknik boyutu var. Maaliyet de var. Taiwo’nun kiralık olarak bile gidebileceğini söyledim. Parayı az buldu. Az da olsa gitmeliydi, beklemekten iyidir. Profesyonel futbolcu her zaman hazır olmalı. Ciddi çalışması güzel bir şey. Takımın her şeyine uymalı. Bazen siz istemeseniz de bazı şeyleri kabulleneceksiniz. Avrupa bireyi olmak için başvurusu var. Henüz sonuçlanmadı. Olursa belki transferi daha kolay olacak. Şu an yapamadık. Bizim takım içinde oynarken de biz kullanamayız. Bu kadronun oluşması için zamana ihtiyaç var. Bu değişim de olacak ama bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Hem yarışıyoruz, hem de bu kadro oluşacak. Bu kadroda rekabet olacak belki devre arasında daha sağlıklı kadro oluştururuz. İki futbolcunun oynamadan durması doğru değil bunu söylemiştik.”
 
DEĞİŞECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORUM
 
Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın gelecek hafta cuma gecesi oynayacakları maç gününün değiştirilmesiyle ilgili talebini de değerlendiren Şenol Güneş, bu konuda şöyle dedi:
 
“Maç günüyle ilgili bir şey bize yansımadı. Federasyon bir konuda güzel bir şey yaptı. Sezon boyunca maçların gün ve saatlerini belirledi. Biz federasyon ne karar aldıysa uyarız. Ama haftada bir değişikliğin doğru olmadığını dün vurguladım. Bu saatler koyulmuş. Değişeceğini tahmin etmiyorum. Ben tarihin değişeceğini sanmıyorum. Sahanın yeri değişebilir. Ben pazar Rize’ye gideceğim, sonra cuma tekrar gideceğim. Bizim mi daha iyi, onların mı daha iyi?”
 
BELKİ DE BURSASPOR’U ÇOK SEVİYORLAR DA BİZ ANLAMIYORUZ
 
Şenol Güneş, “Federasyona güven duymadığınızı net bir şekilde ortaya koyuyorsunuz. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:
 
“Alınan kararlarla ilgili. Bu çok da önemli değil. Tercih yapılacaksa bize daha sonra yapıldığı için söylüyorum. 2-3 takım varsa Bursaspor son sıraya konulmuştur. Böyle bir görüntü alıyorsunuz. Bu bir kavga unsuru değil. Soru sorulduğu için söylüyorum. 110 bin, 60 bin TL ceza. Neye göre ölçülüyor, bilmiyorum. Yansımalarda gördüğüm bu. Belki de Bursaspor’u çok seviyorlar da biz anlamıyoruz. Federasyon başkanının işiyle, yönetim kuruluyla ilgili değil. O hissiyatı yakalıyorsunuz. Bizim futbolumuzu etkileyecek faktör değil. Ben oyuncuları kahvaltı ve yemek saatlerini değiştiriyorum. Haftaya sekizde oynayacağım sonra yine değişecek. Mersin İdmanyurdu maçını 13.30’da oynasaydım anlardım onu. Verilen karara uyacağız ama derdimizi de kibarca söyleyeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X