‘Bizim kültürümüz kadına saygı üzerine kurulmuştur’

Başbakan Davutoğlu “Bizim kültürümüz kadına saygı üzerine kurulmuştur. Bizim inancımız, zinhar kadına yönelik herhangi bir ayrımcılığa dayanmaz” dedi.

‘Bizim kültürümüz kadına saygı üzerine kurulmuştur’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’de Kadının Değişen ve Gelişen Konumu” konulu panelde konuşuyor.

Davutoğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

“Bizim kültürümüz kadına saygı üzerine kurulmuştur. Bizim inancımız, zinhar kadına yönelik herhangi bir ayrımcılığa dayanmaz, aksine bizim inancımız kadına ihtirama dayanır, kadını çok özel bir makamla şereflendirilmiş bir insan topluluğu olarak tanımlar.”

“Kadınların sahip çıkmadığı hiçbir mesele başarıya ulaşamaz. Çözüm süreci bütün milletin malıdır ama her şeyden önce kadınlarımızın, annelerimizin, kız kardeşlerimizin malıdır. Sizlerden bu kardeşlik projesine sahip çıkmanızı rica ediyorum.”

“Gözyaşıyla bana sarılan bir şehit annesinin gözyaşlarını bağrımda hissettiğimde de Diyarbakır anneleri olarak son dönemde kahramanca bir mücadeleye çıkan çocukları dağa çıkartılmış annelerin ağladığını gördüğümde de aynı acıyı hissettim. O çocuklar bizim çocuklarımız, hepsi bizim çocuklarımız. Emin olunuz ki eğer onların arasında biran ayrım gözetirsek bu makamlar bize haram olsun.”

Ortak bir mesaj yayımlasalardı

“Meclis’te grubu bulunan 4 partinin kadın milletvekilleri el ele verip ‘biz de kardeşlik diyoruz, biz de analar ağlamasın diyoruz’ diye ortak bir mesaj yayımlasalar ne güzel olurdu. MHP’li, CHP’li, HDP’li bütün milletvekillerine çağrıda bulunuyorum: Bizim kadın milletvekillerimiz de burada, onlara da talimat veriyorum. Böyle bir girişim başlatın: ‘Kadınlar Günü’nde ebedi ve ezeli kardeşlik girişimi’. Bizim milletvekillerimiz buna hazırdır. Ümit ederiz ki şu veye bu taraf adına konuşan bütün siyasi partilerde bu çizgide buluşurlar.”

Hemen yarın

“Demokratik siyasetin olduğu yerde parti kapatma olmaz. Buradan muhalefet partilerine çağrıda bulunmak istiyorum: Daha Meclis faaliyetini gösteriyor, seçime de vakit var. Hemen yarın gelin, hep beraber bir anayasa değişikliği ile parti kapatılmasını imkansız hale getirelim. Hemen yarın…”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X