BM ve AB’den flaş açıklama… İsrail’in egemenliğini tanımıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Golan Tepeleri üzerinde İsrail’in egemenliğini resmen tanıdığını” ilan eden başkanlık kararını imzalamasına Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Rusya’dan tepki geldi.

BM ve AB’den flaş açıklama… İsrail’in egemenliğini tanımıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Golan Tepeleri üzerinde İsrail’in egemenliğini resmen tanıdığını” ilan eden başkanlık kararını imzalamasıtepki gördü.

AB: İSRAİL’İN İŞGALİNDE OLAN TOPRAKLAR ÜZERİNDEKİ EGEMENLİĞİNİ TANIMIYORUZ

 AB Sözcülüğünden yapılan açıklamada, birliğin, uluslararası hukuk uyarınca Haziran 1967’den bu yana İsrail’in işgali altında bulunan topraklar üzerindeki egemenliğini tanımadığı ve bu toprakları İsrail’in parçası olarak görmediği vurgulandı. 

Açıklamada, “Tutumumuz değişmedi. Golan Tepeleri dahil İsrail’in 1967’den beri işgalinde olan topraklar üzerindeki egemenliğini tanımıyoruz.” ifadesi kullanıldı. 

BM: GOLAN TEPELERİ’NİN STATÜSÜ DEĞİŞMEDİ 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ”Golan Tepeleri’nin statüsü değişmedi ve BM’nin Golan politikası Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarında belirtiliyor.” dedi.

Dujarric, günlük basın brifinginde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri üzerinde İsrail’in egemenliğini tanıyan başkanlık kararına ilişkin açıklamada bulundu.  

Sözcü Dujarric, ”Golan Tepeleri’nin statüsü değişmedi ve BM’nin Golan politikası Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarında belirtiliyor.” ifadesini kullandı. . 

RUSYA: BU DURUMU DAHA DA KÖTÜLEŞTİRİR

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Uluslararası hukuka aykırı bu karar Orta Doğu’daki gerginliği artırabilir. BMGK kararlarını yok sayan bu tür adımlar sadece durumu daha da kötüleştirir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X