BOBDER basın ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl üçüncüsü verilen ‘BOBDER basın ödülleri’ sahiplerini buldu.

BOBDER basın ödülleri sahiplerini buldu

Yaptıkları haberlerle organ nakillerine dikkat çekip, bağışın artmasını sağlayan gazetecilere ödül verildi. Kronik böbrek yetmezliği hastalarının arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (BOBDER) Ördekli Kültür Merkezin’de düzenlediği programa bir çok hastanenin organ koordinatörü, organ nakli olup kurtulan hasta ve hasta yakınları ile gazeteciler katıldı.

Dernek, organ bağışı ve nakillerine katkısı olan kurum ve kişilere plaket taktim etti. Törende, yaptıkları haberlerle organ nakillerine dikkat çekip, bağışın artmasını sağlayan Olay Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve Bursa Hakimiyet gazetelerinin temsilcilerine de plaket verildi.

Kadavradan organ naklinde rekor kırıp Türkiye birincisi olan Çekirge Devlet Hastanesi’ne de plaket verildi. Hastane adına plaketi Organ Koordinatörü Timur Didinen ile Tamara Uzun Bal aldı.  
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X