‘Böcek’ davasında ilk duruşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine “böcek” tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi başladı.

‘Böcek’ davasında ilk duruşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine “böcek” tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi başladı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan 8’i ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları katılıyor.

İddianamede, Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında Resmi Konutu’nun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören’deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 arasında dinlendiği belirtiliyor ve dinleme cihazlarının, 2011’de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan’ın Keçiören’deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut’taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydediliyor.

Sanıklardan 6’sı “Başbakan’ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek” suçları yöneltiliyor ve 21’er yıldan 36 yıl 6’şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor. 

Sanıklardan 7’sinin ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri savunuluyor. 

Mahkemenin son başkanı Mahmut Kaya’nın geçen günlerde Yargıtaya seçilmesi dolayısıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, mahkemeye başkanlık yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X