Bodrum’daki faciada karar verildi

Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan botun batması sonucu, aralarında minik Aylan’ın da bulunduğu 12 kişinin ölümüyle ilgili Suriye uyruklu 4 kişi tutuklandı.

Bodrum’daki faciada karar verildi

Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları sırada tekne ve botun batması sonucu 12 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili gözaltına alınan Suriye uyruklu biri kaptan 4 kişi tutuklandı.

Akyarlar Mahallesi Bağla mevkisinde, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmeye çalıştıkları sırada batan bot ve teknedeki 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili organizatör olduğu iddiasıyla ilçe merkezinde gözaltına alınan Suriye uyruklu 4 kişi, polis merkezindeki işlemlerinin ardından Bodrum Adliyesine sevk edildi.

Zanlılar Muhammad Al Huseyn, Hasan Saleh, Halit Şaban ve Mustafa Khalil, çıkartıldıkları mahkemece “göçmen kaçakçılığı yapmak” ve “bilinçli taksirle ölümüne sebebiyet vermek” suçlarından tutuklandı. 

Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu Abdullah Kurdi kurtulmuş, eşi Zahin Kurdi (27), 2 yaşındaki kızı Aylan ile 3 yaşındaki oğlu Galip Kurdi’nin de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Minik Aylan, kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X