Boeing Türkiye’den alımları artıracak

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Boeing’in yeni nesil ticari uçaklarının en az bir parçasının Türkiye’de üretildiğini belirterek, ”Güncel yıllık satın alma hacmimiz 160 milyon dolar, bu miktarı artırmak konusunda kararlıyız” dedi.

Boeing Türkiye’den alımları artıracak

Sargın, yaptığı açıklamada, katılım gösterdikleri 4. Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) etkinliğinin, Boeing’in Türkiye’deki tedarikçilerinin kapasiteleri hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olduğunu, şirketlerle ikili görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Boeing’in Türk havacılık sanayisiyle ticari ve askeri havacılık programları alanında ulusal kapasiteyi artırmak ve sürdürülebilir yüksek değerli iş imkanları sağlamak için iş birliği yaptığına dikkati çeken Sargın, 1945’te DC-3/C-47 uçaklarının Türk Hava Yollarına (THY) teslimatından bu yana Boeing’in Türkiye ile sağlam bir ilişkisi olduğunu kaydetti.

GURUR KAYNAĞI 

Boeing’in tüm yeni nesil ticari uçaklarının en az bir parçasının Türkiye’de üretildiğine vurgu yapan Sargın, ”Bu durum hem Boeing hem de Türkiye için bir gurur kaynağı. Türkiye’deki güncel yıllık satın alma hacmimiz 160 milyon dolar, bu miktarı artırmak konusunda kararlıyız. Ayrıca küresel tedarik zincirine giren Türk tedarikçilerin sayısını, geçtiğimiz yıl başlattığımız Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı ile önümüzdeki yıllarda artırmak için de kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X