‘Bölücü terör örgütü Kürt kardeşlerime artık çektiremeyecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler.” dedi.

‘Bölücü terör örgütü Kürt kardeşlerime artık çektiremeyecek’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır 6. Olağan İl Kongresinde konuştu.

Diyarbakırla aralarına kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, “Bizim Diyarbakır’la olan muhabbetimiz öyle buzdan heykel gibi güneşi görünce eriyen türden değildir. Biz, Diyarbakır’la etle tırnak gibiyiz.” dedi.

“Ülkemizde sadece Kürt olduğu için baskı görüp haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan yanında yer alır, onunla birlikte mücadele ederim,” diyen Erdoğan, “Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK’nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Farkı bu.” dedi.

Erdoğan, “Özellikle 2015 yılındaki çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği hoyratlık ve alçaklık, hakikatleri gün gibi ortaya dökmüştür. Örgütün yol açtığı yıkımı, devlet olarak biz yeni baştan inşa ederek ortadan kaldırdık. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık.” diye konuştu.

‘İstiklalimizi ve istikbalimizi tehdit eden hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Bundan sonra her kim eline silahı alıp vatandaşlarımızın hakkına, hukukuna el uzatmaya, milletimizin birliğini, beraberliğini, devletimizin bekasını tehdit etmeye kalkarsa işte askerimiz, işte polisimiz hazırda bekliyor. Adı ister PKK olsun, ister FETÖ ister DEAŞ ister YPG, bizim için fark etmez. Arkasında kimin, hangi gücün olduğu da fark etmez. İstiklalimizi ve istikbalimizi tehdit eden hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacak, hemen başını ezeceğiz.”

“Reformlarımızın en zirve noktasında terör örgütü şehirlerimizin mahallelerine çukurlar kazarak kendince ülkemize ve milletimize meydan okumaya kalktı.” diyen Erdoğan, “İşte o zaman baktık ki bunlar nushtan yani nasihatten anlamıyor, tekdir ile de uslanacakları yok mecburen köteği devreye soktuk. Güvenlik güçlerimiz Sur içi başta olmak üzere terör örgütü ülkemizin neresinde böyle bir teşebbüse girişmişse hepsini de sildi, süpürdü, teröristleri açtıkları o çukurlara gömdü.” dedi.

Erdoğan, “(Zeytin Dalı Harekatı) Fetih yakın, artık benim oradaki kardeşlerim evlerine, topraklarına gidecekler. Yetti artık. Bütün bu sabırlardan sonra şimdi fetih müyesser olacak.” diye konuştu.

Türkiye Kupası Final Karşılaşması Diyarbakır’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Kupası final karşılaşmasının 9 Mayıs 2018 tarihinde Diyarbakır’da oynanacağını bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X