Borç aldı, bina yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Gaziantep’te halka hitap etti.

Borç aldı, bina yaptı

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘Bu seçimi Sayın Erdoğan istedi. Biz de bir şey demedik, ‘Eyvallah’ dedik. Görüldü ki en hazır parti İYİ Parti. 7 aylık bir partiyiz, 81 ilde teşkilatımız var. Ekonomide Sayın Erdoğan bir tercih yaptı. Borç aldı, bina yaptı. Ve inşaatla büyüyen bir Türkiye’yi ortaya koydu. Bugün 450 milyar dolar borcu olan bir ülkeyiz. 70 milyar dolara Atatürk’ün yaptırdığı önemli tesisler birer birer satıldı. Vergilerimizle toplanan paraların nerelere gittiği meçhul. Bizim yapacağımız iş ekonomide güveni sağlamak. Çiftçinin malını satabildiği, sanayicinin üretim yapıp malını satabildiği bir Türkiye’yi tanzim etmektir.

Milli bayramlarımızda bunların hepsi hastalanırdı. Biz partiyi kurduk 29 Ekim’de hepsi iyileşti. Genç işsizliği dedim, genç işsizliğini konuşmaya başladılar. Polislerin, öğretmenlerin 3 bin 600 ek göstergesini söyledim, bizatihi Erdoğan tarafından sonra tekrar söylendi ama onu da 24 Haziran’daki sonuçlara göre olacak dedi. ‘İşsiz gençlere 500 TL aylık vatandaşlık maaşı başlayacağım’ dedim ortalık karıştı. Bana ‘kaynağı nereden bulacaksın?’ diyorlar. Kaynak çok. O lüks arabalar var ya, hepsini o arabalardan indireceğim. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bunlar için ‘fındık fıstık parası’ dedi. Fındık fıstık parası dediği 8 milyar dolar.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X