Boşanma davaları mercek altına alındı!

Ünlülerin milyonlarca liralık tazminat ödediği boşanma davalarında avukatların yatırdıkları harçlar ve dilekçeler incelenmeye alındı.

Boşanma davaları mercek altına alındı!

Önce dillere destan düğünleri, sonra ise milyonlarca liralık boşanma davalarıyla gündeme gelen ünlülerin boşanma davaları da yeni bir incelemenin konusu oldu.

Boşanma davaları mercek altına alındı! - Sayfa 5

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, maliye, Acun Ilıcalı-Şeyma Subaşı ve Mustafa Sandal- Emina Jahovic gibi sanatçıların milyonlarca liralık tazminatların ve nafakaların ödendiği boşanma davalarını yürüten avukatların yatırdıkları harçlar ve dilekçeleri mercek altına aldı.

Boşanma davaları mercek altına alındı! - Sayfa 4

Bu davalardan yüksek gelirler elde edip de gelir vergisi beyanlarında sıfır kazanç veya zarar gösteren, matrah artışı yeterli görülmeyen avukatların gelirleri ve beyanları çapraz denetime tabi tutularak inceleniyor.

Boşanma davaları mercek altına alındı! - Sayfa 3

Vergi incelemelerinde, POS makineleri, Vergi İstihbarat Merkezi’ndeki kayıtları ile kredi kartı harcamaları da kıyaslanıyor. Vergi kaçırdığı tespit edilenler hakkında işlem başlatılacak.

Boşanma davaları mercek altına alındı! - Sayfa 2

Sanatçı ve iş insanlarına hizmet veren avukat ve avukatlık bürolarının incelemeye alındığını belirten yetkililer, “Bu avukatların mahkeme, noter üzerinden takip ediyoruz. Ünlü çiftlerden ne kadar para aldıklarını belirliyoruz. Vergi istihbarat merkezindeki kayıtları, harcamaları, banka hareketlerine bakılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X