Bosna Hersek’te 4 savaş suçlusuna operasyon

Bosna Hersek’te “savaş suçlularına” yönelik düzenlenen operasyonda, savaş döneminde Sırp Cumhuriyeti Ordusu mensubu olan 4 kişi, “Boşnak sivillere yönelik katliam yapmak, adam kaçırmak, işkence etmek ve ölüme sebebiyet vermek” şüphesiyle gözaltına alındı

Bosna Hersek’te 4 savaş suçlusuna operasyon

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı özel birlikler tarafından düzenlenen operasyonda, savaş döneminde Sırp Cumhuriyeti Ordusu (VRS) mensubu olan 4 kişi, “sivil halka yönelik savaş suçu işlemek” şüphesiyle gözaltına alındı.

Bosna Hersek Savcılığından yapılan açıklamada, ülkenin kuzey doğusundaki Biyelina kenti ve civarında yapılan operasyonda, “Boşnak sivillere yönelik katliam yapmak, adam kaçırmak, işkence etmek ve ölüme sebebiyet vermek” şüphesiyle 4 eski Sırp askerin yakalandığı bildirildi.

Savcılığın talimatıyla düzenlenen operasyonda Zoran Bogdanoviç (55), Milan Cokiç (54), Lyubişa İkiç (63) ve Branislav Trişiç’in (54) gözaltına alındığı kaydedildi.

Biyelina’daki bazı adreslerde operasyonla ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X