Boşnak, Sırp ve Hırvat çocuklar Srebrenitsa’da konser verdi

Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde düzenlenen “2018 Srebtenitsa Müzik Kampı” kapsamında, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan gelen 150 çocuk konser verdi. 

Boşnak, Sırp ve Hırvat çocuklar Srebrenitsa’da konser verdi

Srebrenitsa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere, çok sayıda kişi katıldı. Orkestra ve koro eşliğinde, Bosna Hersek’in geleneksel halk müziği sevdalinka şarkılarının yanı sıra rock ve klasik müzik icra edildi. 

Dinleyicilerin büyük beğeniyle takip ettiği konser, üç milletten çocukları bir araya getirmesi sebebiyle büyük ilgi gördü.

Srebrenitsa Güzel Ezgiler Evi Derneği Başkanı Ismar Poric, burada yaptığı konuşmada, Srebrenitsa’da üç ülkeden gelen 150 çocukla konser gerçekleştirilmesi sebebiyle çok mutlu olduğunu belirterek, “Çocuklar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. En önemlisi ise aralarında yeni dostluk köprüleri kuruldu.” dedi. 

Bauren Helfen Bauren Vakfı (BHB) Kurucusu Doraja Eberle de Srebrenitsa’nın kendine özgü bir şehir olduğunu vurgulayarak, BHB’nin insanlar arasında duvar örmek yerine köprüler inşa ettiğini ve destekledikleri müzik okulunun da aynı hedefle hareket ettiğini kaydetti. 

Viennese Çocukları Başkanı ve Sanat Direktörü Gerald Wirth ise “Bu konseri özel kılan çocukların Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan gelmiş olmaları.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X