Bosna’ya Yıldırım’dan yardım eli

Yıldırım Belediyesi, Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören Zavidovici, Kalesija ve Srebrenica’daki okullara bilgisayar yardımı yaptı.

Bosna’ya Yıldırım’dan yardım eli

Sosyal belediyecilik hizmetlerinde dünyayı kucaklayan bir anlayışla hareket eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yine örnek bir projeye imza attı. Bursa Balkan Kadınlar Derneği (BALKADER) işbirliğiyle Bosna Hersek’in Tuzla şehrinde ilköğretim düzeyinde eğitim veren Zavidovici, Kalesija ve Srebrenica’daki okullara bilgisayar ve yazıcı gönderen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bosnalı kardeşlerimiz tarihte büyük acılara, katliamlara maruz bırakılmıştır. Bizler aynı ecdadın torunları olarak onların her zaman destekçisi olacağız. Paydaşımız BALKADER ile birlikte sel felaketinin izlerini silmeye çalışan Bosna halkına yardım elimizi uzatmak insanlığımızın, kardeşliğimizin, dayanışma ruhumuzun gereğidir” dedi.

Yıldırım halkının birlik, beraberlik ve dayanışmada örnek bir toplum olduğuna işaret eden Edebali, “Şeytani güçlerin en büyük korkusu medeniyetimizin bir gün tam anlamıyla ümmet olmasıdır. Bizler bu ümmetin sesi olmaya devam edeceğiz. Kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan her bölgeye destek olmak asli görevlerimizdendir. Yeni Yıldırım, bundan sonra Bosna Hersek’in her zaman yanında olacak. Toplumsal şuurla hareket ederek insanların umudu olacağız ve paydaşlarımızla daha güzel hizmetler yapmayı da sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

BALKADER Başkanı Hayriye Kosova ise, Bosna Hersek’e yardım elini uzatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek, bilgisayar malzemelerinin düzenlenecek törenle okullara teslim edileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X