Bozbey, huzur evi sakinleriyle bir araya geldi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kalamış Yaşlı Bakımevi’nde incelemelerde bulunarak yaşlılarla bir araya geldi.

Bozbey, huzur evi sakinleriyle bir araya geldi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte Mudanya Çağrışan Mahallesi’ndeki Kalamış Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlanan Özlüce İnci-Taner Altınmakas Huzurevi açılışı öncesi benzer projelerde incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Bozbey, tesiste kalan yaşlılar ile bir araya geldi. Tesis sorumluları ve personeli kutlayan Başkan Bozbey, bu tür merkezlerin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini kaydederek, “Bu tür kurum ve tesislere ihtiyacımız var. Çağımızda hastalık yaşı oldukça alt seviyelere indi. Aileler zor durumda ve arayış içerisinde. Bu tür merkezlerin sayısı arttırılmalı. Avrupa’da önemli örnekleri var” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak bu tür tesislere önem verdiklerini ifade eden Bozbey, “Şehir dışından gelen kanser hastalarının barınmayla ilgili sorunlarına çözüm olmayı hedefleyerek, ONKO-DAY, Lions 118-K Yönetim Çevresi işbirliğiyle Altınşehir’de Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete geçirdik. Yine Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu işbirliğiyle yapılacak olan Alzheimer Hastaları Yaşlı Bakım Evi projesinin protokolü imzaladık. Önümüzde günlerde de hayırsever Altınmakas ailesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde yapılan Özlüce’de huzurevimiz kapılarını açacak” şeklinde konuştu.

Kalamış Yaşlı Bakımevi Sorumlusu Hayrettin Güven de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Avrupa’da çok modern tesisler var ve bunları da devlet destekliyor. Ülkemizde de bu tür işletmelerin sayısı artmalı. Bu sayede kalite de artar. Bursa’da biz bu alanda özel olarak faaliyet gösteren tek işletmeyiz. Yurtdışında olan tesisler incelenmeli ve ülkemizde de hayata geçirilmeli. Dediğiniz gibi, hastalık yaşı ülkemizde oldukça düştü. 40-45 yaşında alzheimer hastaları bize başvuruda bulunuyor. Ülkemizde huzurevi algısı çok farklı. Aileler hastaları toplum baskısı yüzünden buralara getirmiyor. Böylece hem aileler, hem de hasta zor durumda kalıyor. Bu tür tesislerin çoğalması hem kaliteyi arttıracak hem de toplumsal algıyı değiştirecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X