Bozbey’den çevreyi kirletene sert tepki

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dağyenice ile Demirci Mahalleleri arasında kalan bölgede inceleme yaparken, gördükleri karşısında şoke oldu.

Bozbey’den çevreyi kirletene sert tepki

Aralarında tehlikeli atıkların da bulunduğu çöp ve inşaat molozlarının kentin kırsal alanındaki tarım arazilerine yakın yere bırakılmasına tepki gösteren Bşakan Bozbey, ‘Nilüfer’in bir çok bölgesinde, özellikle dere kenarlarında bu rezaleti sıklıkla görüyoruz’dedi.

Atıkların, hem vatandaşlar hem de bazı firmaların taşeronları yada yüklenicileri tarafından bölgeye bırakıldığını söyleyen Bozbey, doğaya sorumsuzca atılan atıkların içinde özel tekniklerle imha edilmesi gereken tehlikeli maddelerin de bulunduğuna dikkat çekti.

‘VİCDANLI OLUN’

Başkan Bozbey,  bu konunun çevre açısından daha büyük tehdit oluşturduğunu kaydeden Bozbey, “Yazıktır, elimizi vicdanımıza koyalım. Belki sizin veya atanın çocuğu zehirlenecek, farkında mısınız? Herkesin çevreyi korumak gibi bir sorumluluğu var. Hayata geçirdiğimiz tüm proje ve çalışmalara rağmen, binlerce kamyon çöpü  doğadan topluyoruz. Bu konuda herkes kendisini sorgulamalı” diye konuştu. 

SORUMLULUK ÇAĞRISI

Bütün Nilüferliler’i yaşanan çevre katliamıyla ilgili duyarlı olmaya davet eden Başkan Bozbey, “Kaçak atık atarken gördüğünüz araçların plakasını fotoğraflayıp bize gönderin, gereğini yapalım. Devletin ilgili kurumlarına da sesleniyorum. Bu, devletin ve yetkililerin sorumluluğudur. Bu çevre hepimizin. Sağlıklı yaşamak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak hepimizin sorumluluğunda. Bütün fabrikaları uyarıyoruz. Atıkları gönderdiğiniz yüklenicileri denetleyin. Bu konuda hassasiyet ve çevre duyarlılığı bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Bozbey, atıklarını Büyükşehir Belediyesi’nin Atık Bertaraf Tesisi’ne bırakmak yerine ücret ödememek için doğaya atanların ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X