Bozdağ’dan CHP’nin seçim bildirgesine tepki

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin seçim bildirgesinde eğitimin 1+8+4 şeklinde düzenlenmesine dair açıklamada bulundu.

Bozdağ’dan CHP’nin seçim bildirgesine tepki

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, CHP’nin seçim bildirgesinde eğitim sisteminin 1+8+4 şeklinde düzenleneceğinin yer almasına ilişkin, şunları kaydetti:

“16 yaşını doldurmadan hiçbir velinin evladını Kur’an kurslarına gönderemeyeceği anlamına gelir. Bu ’28 Şubat’ı canlandıracağım’ demektir. ’28 Şubatçıların yaptıkları doğrudur, AK Parti geldi, bu doğruları yok etti, ben yeniden 28 Şubat’ı hortlatacağım, hayata geçireceğim’ demektir.”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi de eleştiren Bozdağ, şöyle konuştu:

“İnce’nin seçim beyannamesi kendisini yalanlıyor. ‘Meslek eğitimini, kesintisiz eğitimin sonrasında başlatacağız’ diyor. Bunun anlamı nedir, ‘İmam Hatiplerin orta kısmını kapatacağız’ demektir.”

“Seçim kararı Anayasa Mahkemesinin denetimine tabi değil”

Bozdağ, Anayasa Mahkemesinde karara bağlanacak iptal başvurusuna ilişkin soruya ise “Seçim kararını parlamento alır. Parlemento seçim kararını aldı. Seçim kararı, parlamento kararı olduğu için kesindir. Anayasa Mahkemesinin denetimine tabi değildir. O nedenle Anayasa Mahkemesinden bu yönde bir karar çıkmasına ihtimal vermiyorum.” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X