Brexit isyanı

İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılma sürecinin siyasi bir krize dönüşmesi sonrası yeni referandum talep eden binlerce kişi, başkent Londra’daki yürüyüşte bir araya geldi.

Brexit isyanı

‘Halka Bırakın’ isimli kampanya için bir araya gelen kalabalıklar, başkentteki Hyde Park’tan başlayarak, parlamento önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte ağırlıklı olarak Avrupa Birliği bayrakları dikkat çekti. Londra’nın Belediye Başkanı Sadık Khan da Twitter hesabı üzerinden bir yürüyüşe ait bir video ile, ‘Bugün şehrimizden ve ülke genelinden binlerce kişi, şu net mesajı vermek için bir araya geldi: Artık yeter, İngiltere halkının, Brexit konusunda son sözü söyleme vakti geldi’ mesajı paylaştı. 

Avrupa Konseyi hafta içinde İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılma (Brexit) tarihiyle ilgili erteleme talebine şartlı onay vermişti.

Brexit’in iptal edilmesi için Parlamento’nun internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına da 4,5 milyona yakın insan imza atmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X