Büyükşehir Belediyesi’nin, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve toplumda bilime duyarlılığı arttırmak hedefiyle gerçekleştirilen en önemli eğitim noktalarından biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), bilim, teknoloji ve sanatın aynı çatıda buluştuğu 4. yılının gururunu yaşıyor.
Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun ilgisini bilim ve teknolojiye çekmek ve bilimsel konuları hem daha kolay anlaşılır hem de eğlenceli bir şekilde sunmak amacıyla geliştiren BTM’nin 4. kuruluş yıldönümü, Bursa’nın iş dünyası ile bilim insanlarını bir araya getirdi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Fehim Ferik ile BTM çalışanları ve bilim meraklıları, BTM’nin 4. yıl gururunu hep birlikte yaşadı.
TÜRKİYE’NİN EN PRESTİJLİ MERKEZİ
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Avcıları ekibinden Çağtay Özgüroğlu’nun BTM’nin faaliyetlerini anlattığı sunumuyla başlayan programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, toplumun bilime olan ilgisini artırmak amacıyla kurulan BTM’nin, Türkiye’nin en prestijli merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Merkezin kuruluşunda Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Bursa sanayisinin de önemli katkıları olduğunu ifade eden Karadağ, merkezin kuruluşunda Mehmet Zorlu Vakfı’nın 500 bin Euro bağış yaptığını hatırlattı.
“BURSA’NIN DEĞERİNE DEĞER KATACAK”
Bursa Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Fehim Ferik ise, programa katılamayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını ilettiği konuşmasında, BTM’nin kuruluşunda destek sağlayan Mehmet Zorlu Vakfı ile bugüne kadar merkezin gelişmesinde emeği geçen ve katkı koyan herkese teşekkür etti. Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’nin de Bursa’ya değer katacağını anlatan Ferik, “Ben yedi yaşında, uçak gördüğümde “Acaba hayatım boyunca bir kere binebilir miyim?” diye hayal kuruyordum. Şimdi benim oğlumun hedefi, Uçak Mühendisi olmak ve şimdiden, benim binmeyi düşündüğüm uçağı modeller haline geldi. Yeni neslin bu ufka, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın bilime ve yerli üretime verdiği destekle ulaştığına inanıyorum. Çocuklarımızın ufkunu açalım ve çocuklarımızın teknolojik gelişmelerle, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmaları için elimizden geleni yapalım” diye konuştu.
“DÜNYA ÇAPINDA BİR EĞİTİM MERKEZİ OLACAK”
Ferik, GUHEM’in büyük anlam taşıdığını da hatırlatarak, “TÜBİTAK ve BTSO işbirliğinde gerçekleştirilecek ‘Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM)’, dünyanın sayılı eğitim merkezlerinden biri olacak. Sadece yeni neslin değil Bursa sanayinin de ufkunu açacak” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de bilim merkezlerini teoriyi pratiğe dökmenin uygulama sahaları olarak nitelendirerek, “Çocuklarımızı serbest bırakalım, çünkü sanat ve zanaat böyle başlar. Buna beceri diyoruz. Benim 5 erkek torunum var ve hepsi takım tezgâhlarında çalışacak durumdalar. Çünkü hepsi sahada görerek kendilerini yetiştirdiler. BTM’yi büyüteceksin ki, kalifiye eleman ihtiyacını karşılayabilesin. Tüm anne ve babalara evlatlarını bu tür yerlere sık sık getirmelerini öneriyorum” ifadesini kullandı.