BTM’de gözler gökyüzünde

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) hafta sonları düzenlediği tematik atölye çalışmaları ile geleceğin bilim adamlarının yetişmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

BTM’de gözler gökyüzünde

Bilimin en eğlenceli ve uygulanabilir halini çocuklarla buluşturan BTM, her hafta sonu farklı bir alanda tematik atölye çalışması yapıyor. Geçen hafta sonu dünya, güneş sistemi ve gezegenlerle ilgili teorik ve pratik çalışmaların yapıldığı ‘Gökbilim Günü’ atölyesi gerçekleştirildi. Cumartesi ve pazar günü 13.00 ile 17.00 saatleri arasında, Ege Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. Zeynel Tunca ile gerçekleşen atölye çalışması renkli anlara imzasını attı. Atölyeye katılan çocuklar güneş sistemini ve gezegenleri öğrendi, akıllarına takılan soruların cevabını da Zeynel Tunca ile birlikte aradı. Gökbilim günü atölyesinin uygulamalı bölümüne katılanlarsa güneş sistemindeki 8 gezegenin ve güneşin maketini yaptı.

Tematik atölyelerde gelecek hafta sonunun programı ise ‘Animasyon ve Çizgi Film Günü’. Çizgi filmlerin nasıl yapıldığını, animasyon filmlerin çekim tekniklerini merak eden çocukların kaydını aileleri 27-28 Aralık Cumartesi ve Pazar günü 13.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek özel faaliyet için http://bursabilimmerkezi.org/ web sitesinden yaptırabilecekler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X