BTSO teşvikte revizyon istedi

Burkay, ülke ekonomisinin lokomotifi olan Marmara Havzası’nda üretim planlaması ve teşvik politikalarının potansiyel alanları güçlendirecek şekilde revize edilmesi gerektiğini söyledi. 

BTSO teşvikte revizyon istedi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ülke ekonomisinin lokomotifi olan Marmara Havzası’nda üretim planlaması ve teşvik politikalarının potansiyel alanları güçlendirecek şekilde revize edilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl 10’uncu kez düzenlenen ‘Türkiye Ekonomi Şurası’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, bakanlar ile Oda ve Borsa başkanları katıldı. Toplantıda söz alan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Marmara Havzası’nın Türkiye’de zenginlik üreten merkez konumunda bulunduğuna işaret ederek, “Üretimin ruhu bu bölgemizde. Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma potansiyeli ile ülkemizi gelecek hedeflerine Bursa’mızın merkezinde bulunduğu 1. Bölge şehirleri taşıyacaktır” dedi.  

ZENGİNLİĞİN KAYNAĞI SANAYİ

Bursa gibi gelişmiş şehirlerin, altyapı ve insan kaynağı ile katma değerli ve yüksek teknolojili üretimin öncelikli yapılacağı alan konumunda bulunduğunun altını çizen Burkay, “Bursa’nın mevcut mekansal planlamasında sanayi ve depolama alanları, 11 bin kilometrekare toplam yüz ölçümü içerisinde binde 8’lik alanı kapsıyor. Buna karşın sanayimizin kent ekonomisine sağladığı katma değer yüzde 46’ya ulaşıyor. AB ülkelerinde ise sanayi alanının payı toplam yüzölçümü içinde yüzde 2,5 iken sağlanan katma değer yüzde 14 seviyesinde bulunuyor. Bu örnekten hareketle bölgemizi yüksek teknolojili üretime dönük bütünleşik ve yeni nesil teşviklerin uygulanması konusunda yeniden planlamalıyız” diye konuştu. 

BURSA İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yakından takip ettiği ve genişletilmesi talimatı verdiği Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) başta olmak üzere yeni nesil OSB ve endüstri bölgelerinin pilot bölge olarak seçilmesi gerektiğini vurgulayan Burkay, “Bölgemizde ayrıca mükemmeliyet ve Ar-Ge merkezlerinin yönetim ve işletim sistemlerinin sanayiciye yönelik yapıya dönüştürülmesi ve teşvik mekanizmalarının oluşturulması gerekmektedir” dedi. 

ERDOĞAN: TALİMATI VERDİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı kent ekonomisine değer katan projelerinden ve istihdama katkılarından dolayı kutladı. Marmara Bölgesi’nde yeni sanayi bölgelerinin yüksek teknolojili ve katma değerli üretim ile ihracat odaklı kalkınmayı daha fazla destekleyecek niteliğe kavuşturulması amacıyla ihtiyaç duyulan mekansal planlama konusunda da değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Mekansal planlama konusunda gerekli talimatları verdim. Bursa, inşallah yeni hedeflere de ulaşacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X