BTSO uzay kümelenmesi ABD’de

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) Kümelenmesi firmaları, Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek, NASA, Airbus ve Boeing gibi kurumların merkezlerini yerinde inceledi.

BTSO uzay kümelenmesi ABD’de
BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi üyeleri, ABD’ye giderek NASA, Boeing ve Airbus’ı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Konsey Başkanı ve Kümelenmesi Lideri Dr. Mustafa Hatipoğlu ve 18 firma temsilcisi Amerika’da uzay ve havacılık alanında marka olan firmaların üretim süreçlerini yerinde izledi. İlk olarak Orlando’da NBAA Aviation Trade Show’a katılan üyeler, aynı zamanda Houston Havacılık Bölge Kümelenmesi Lideri Dan Seal ile görüştü.

Bursalı işadamları, NASA’nın Uzay Uçuş Kontrol Merkezi’ni de ziyaret etti. Bursalı iş dünyası temsilcileri, NASA’da görevli Türk Bilim Adamı Sırrı Oğuz ile de bir araya geldi.

 

BTSO heyeti, Houstan’daki Uzay Müzesi’ni de gezerek, müze müdürü Melanie Johnson’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyet, gerçek uzay mekiklerinde verilen uygulamalı eğitimleri yerinde inceledi. Müze yetkilileri ile bir araya gelen BTSO heyeti, BTSO’nun UHS Kümelenmesi ve Gökmen Projesi hakkında bilgiler de aktardı. Bursa’da kurulması planlanan uzay ve havacılık merkezi için işbirliği yapabileceklerini söyleyen Uzay Müzesi Müdürü Melanie Johnson, Gökmen Projesi’nin önemli bir çalışma olduğunu belirterek, BTSO’yu tebrik etti.

 

Bursalı firmalar, Houston Yatırım İşbirliği Direktör Yardımcısı Genaro Pena ile buluşarak, ortak çalışma yapabilecekleri alanları konuştu. BTSO heyeti, ABD ziyareti çerçevesinde Houston Bölgesi Sorumlu Başkonsolosu Ferhat Alkan ve Ticari Ateşe Engin Yaşar ile bir araya gelerek Bursa ve BTSO’nun projeleri hakkında bilgiler sundu.

Bölgedeki uzay ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalarla fikir alışverişinde bulunan UHS Kümelenmesi üyeleri, Alabama’daki Mobile County Valiliği ile yapılan görüşmenin ardından Texas’a giderek Sugar Land Ticaret Odası yetkilileri ile bir araya geldi.

BTSO üyeleri, Eve Akredite Firması CEO’su Kevin Jonnes ve Genel Müdür Eray Utucu ile toplantı düzenleyerek, yapılabilecek işbirliği imkanlarını masaya yatırdı.

DEV MARKALARIN ÜRETİM SÜREÇLERİNİ İNCELEDİLER

Bursalı işadamları aynı zamanda Airbus’un yeni fabrikasını da inceleme fırsatı buldu. Heyet, ziyaretlerinde Boeing fabrikasını da ziyaret etti. Bursalı heyete, Boeing Satın Alma Müdürü John Espinosa tarafından kurumun çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi verildi. Bursalı iş dünyası temsilcileri, fabrikanın tüm üretim hatlarını ve üretim süreçlerini yakından takip etti. UHS Kümelenmesi Üyeleri, ABD ziyaretini değerlendirme toplantısı ile noktaladı.

 

“UHS FİRMALARIMIZ İÇİN FAYDALI BİR ZİYARET OLDU”

ABD ziyaretinin UHS Kümelenmesi açısından oldukça faydalı geçtiğini anlatan UHS Konsey Başkanı ve Kümelenmesi Lideri Dr. Mustafa Hatipoğlu, “Üyelerimizle birlikte Amerika’da uzay, havacılık ve savunma konusunda dünyada söz sahibi kuruluşları ziyaret ettik. Gerçekleştirilen bu organizasyonla firmalarımız özel olarak randevu alınan NASA ve Amerikalı uçak üreticisi Boeing ile Airbus gibi önemli firmaları ziyaret ederek, üretim süreçlerini yerinde inceleme fırsatı yakaladı” dedi.

 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, gerçekleştirilen ziyaretlerde üyelerin işbirliği yapma imkanı yakaladığını kaydetti. İlker Duran, “Uzay ve havacılık alanında dünyanın en önemli firmalarının üretim sahalarını yerinde inceledik. BTSO’nun Gökmen Projesi’ni ABD’de anlatma fırsatı bulduk. Güzel ve yararlı bir ABD ziyareti gerçekleştirdik. Programa katılan firmalarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
MFK Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Mardin ise, UHS Kümelenmesi olarak 7 günlük ABD ziyaretinin sektör açısından çok güzel ve verimli geçtiğini belirterek, BTSO’ya teşekkür etti.

 

İBRAHİM BURKAY: “UZAY, HAVACILIK VE SAVUNMA SEKTÖRÜNDEKİ PAYIMIZI ARTIRMALIYIZ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’da sektörler arasındaki birlik ve beraberliği artıran, işbirliği vizyonu kazandıran kümelenme projelerinin önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi. Firmalar arasında güç birliğini artıran BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi’nin önemli bir ABD ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Burkay, “Bursa’yı uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde önemli merkezlerden biri haline getirmeyi planlıyoruz. Bu sektörlerdeki payımızı artırmalıyız. Bu açıdan Bursalı firmaları, kümelenme projesinde buluşturduk. Saha ziyaretleri ile Bursa’daki ve Türkiye’deki potansiyeli araştırdık. Son olarak kümelenme üyelerimiz ABD’de temaslarda bulunarak, iş birliği imkanını araştırdı. Bursa’da uzay, havacılık ve savunma sanayisini güçlendirmek için ziyaretlerimiz ve iş birliklerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X